Foto: EPA
Foto: EPA

Ob prihodu na letališče v Pekingu, kjer so Rodmana pričakali predstavniki sedme sile, je bilo jasno, da košarkar ni uspešno opravil svoje "diplomatske misije" - severnokorejskega voditelja tako ni uspel prepričati, da iz zapora izpustijo ameriškega državljana Kennetha Baeja.

Rodman je pred časom na svojem Twitterju zaprosil Kima, naj oprosti 45-letnega Baeja, ki so mu dodelili na 15 let zapora, ker naj bi bil kriv nespecifiranih zločinov proti državi. Ameriški delegaciji pod vodstvom odposlanca za človekove pravice Roberta Kinga za zdaj ni uspelo doseči izpustitve.

Severnokorejska agencija KCNA je zapisala, da sta Kim in Rodman imela prijeten pogovor, voditelj Severne Koreje pa je kontroverznega Američana pozval, naj ga obišče, kadar koli si to zaželi. Prijatelja sta si skupaj ogledala košarkarsko tekmo, potem pa sta šla na večerjo, ki jo je Kim priredil Rodmanu v čast.

Rodman je sicer Kima, velikega ljubitelja košarke, prvič srečal februarja.

Spodaj si poglejte nekaj fotografij, ki jih je Rodman posnel med svojim obiskom v Severni Koreji, rade volje pa jih je pokazal tudi novinarjem na letališču.