Predstavnici Čila in Turčije med enim izmed številnih fotografiranj. Foto: Reuters
Predstavnici Čila in Turčije med enim izmed številnih fotografiranj. Foto: Reuters
Gabriela Isler
Mis universe 2013, Venezuelka Gabriela Isler, se počasi poslavlja od krone. Foto: Reuters

V mestu Doral v neposredni bližini Miamija potekajo priprave za 63. izbor za mis universe. Zmagovalko, ki bo nasledila Venezuelko Gabrielo Isler, bomo dobili 25. januarja, toda kot je v navadi, tekmovalke pridejo na prizorišče skoraj mesec dni prej in se kot po tekočem traku udeležujejo različnih promocijskih dogodkov. Tuje agencije ponujajo ogromno fotografij tekmovalk, na katerih pa, roko na srce, slovenske predstavnice, 21-letne Mariborčanke Urške Bračko, nismo opazili.

So pa lepotice v nedeljo igrale golf; nasvete jim je dajal sam Donald Trump, sicer lastnik licence za to tekmovanje, pri nasznan tudi kot "najslavnejši slovenski zet", saj je poročen s Sevničanko Melanio Trump (prej Knauss).

Večerna obleka, kopalke, intervju
Nova najlepša "v vesolju" bo torej znana 25. januarja, do takrat pa bodo tri predhodna tekmovanja - izhoda v večerni obleki in kopalkah ter intervjuji s posameznimi tekmovalkami. Med najbolje ocenjenimi na teh izborih bodo izbrali 15 finalistk. Kdo? Sodniki, seveda, njihova imena so že znana. To so slavni filipinski boksar Manny Pacquiao, TV-voditeljica Kristin Cavallari, mehiški zvezdnik telenovel William Levy, zvezdnica resničnostnih serij Lisa Vanderpump in modna novinarka Louise Roe. Voditelja večera bosta Natalie Morales in Thomas Roberts, glasbena gosta pa Nick Jonas in Prince Royce.

Američanka, Venezuelka, Španka ...
Na stavnicah se že pojavljajo favoritke za krono najlepše. Najbolj "vroče" kandidatke naj bi bile predstavnice ZDA, Indije, Filipinov, Španije, Brazilije, Venezuele, Kolumbije, Mehike, Južne Afrike in Ekvadorja, kot presenečenje iz ozadja pa se omenja Nizozemko Yasmin Verheijen, ki je sicer dekle nekdanjega branilca Chelseaja Khalida Boulahrouza.

Kako so misice z vsega sveta v zadnjih dneh plesale, barvale, vadile in predvsem pozirale, si oglejte v spodnji galeriji.