Knez Albert je svoji ženi pritisnil nežen poljubček. Foto: Reuters
Knez Albert je svoji ženi pritisnil nežen poljubček. Foto: Reuters

Nevesta je nosila elegantno belo svileno obleko Giorgia Armanija z dolgo vlečko, ki je razkrivala gola ramena, ženin pa je nosil smetanasto belo uniformo monaških gardistov, ovešeno s številnimi odlikovanji in medaljami.

Večje živčnosti na njunih obrazih ni bilo videti, sta pa bila - predvsem Charlene - precej resna. Albert jo je ob prihodu pričakal pred oltarjem, kamor jo je pospremil njen oče Mike Wittstock. Ko je prispela, jo je ljubeče prijel za roko, a ji je vidno odleglo šele, ko je svojemu možu nataknila poročni prstan po izmenjavi poročnih zaobljub.

Cerkveni poročni obred je na dvorišču rezidence knežje družine Grimaldi vodil monaški nadškof Bernard Barsi, prisostvovalo pa mu je okoli 3.500 povabljencev. Na poroki sta bili seveda tudi obe Albertovi sestri, monaški princesi Stephanie in Caroline z otroki, pa številni predstavniki evropskih plemiških družin, med drugim švedski kralj Karl XVI. Gustav z ženo Silvio, britanski dvor pa je zastopal princ Edward z ženo.

Tam so bili tudi visoki politični funkcionarji in predstavniki poslovnega sveta, športa, mode ter zabave. Med najbolj znanimi obrazi so bili francoski predsednik Nicolas Sarkozy, modni kreator Karl Lagerfeld, manekenka Naomi Campbell in igralec Roger Moore.

Ženin in nevesta sta se po poroki s hibridnim avtomobilom popeljala med zbranimi Monačani in turisti, izbranih 500 povabljencev pa se je udeležilo poročne večerje, katere sestavine so izvirale iz radija desetih kilometrov okrog Monaka. Sledil je še ples v operni hiši, slovesnosti pa so se končale z velikim ognjemetom opolnoči.