Kostelić je nameraval s podvigom opraviti v mesecu dni, a je cilj dosegel že danes. Foto: Facebook Ivica Kostelić
Kostelić je nameraval s podvigom opraviti v mesecu dni, a je cilj dosegel že danes. Foto: Facebook Ivica Kostelić

Ivica Kostelić, ki je v smučanju dosegel skorajda vse, si je za letošnji april zadal nov podvig - na tekaških smučeh in peš je nameraval v mescu dni prečkati Islandijo, sicer domovino njegove žene Elin, a mu je s skoraj 500 kilometri uspelo opraviti v 15 dneh. Kostelić si je sicer zadal pot dolgo 730 kilometrov, a jo je pozneje zaradi ugodnih snežnih razmer spremenil in skrajšal na 500 kilometrov.

Z islandskimi prostranstvi pa se smučar ni spopadel sam, saj sta ga na poti spremljala 59-letni domačin Thorsteinn Jakobsson, ki je že osvojil vse vrhove Islandije, in 26-letni Slovenec Miha Podgornik, sicer sin pokojne ultramaratonke Ruth Podgornik Reš. Podgornik, ki je tudi sam ekstremni športnik in pomočnik glavnega trenerja v slovenski biatlonski vrsti, je podvig tudi dokumentiral.

"Miha in jaz sva dobro sodelovala in sva postala dobra prijatelja. Je najboljši spremljevalec, kar si jih človek lahko sploh želi," je na Facebooku po dosegu Reykjavíka zapisal Kostelić. Na pomoč je ekipi priskočila tudi Kostelićeva sestra Janica, ki je skrbela za logistiko, po besedah Kostelića pa "bi bilo brez nje potovanje nemogoče".