Potem ko je v ponedeljek ameriški raper 50 Cent na sodišču prijavil osebni bankrot, saj se mora zagovarjati, da je objavil spolni posnetek nekega para, zaradi česar ga ženska toži za pet milijonov dolarjev, smo zbrali še nekaj slavnih imen, ki so vsaj enkrat v svoji karieri bankrotirala.

Igralka Kim Basinger je bila "vredna" 5,4 milijona dolarjev, ko je leta 1992 vložila prošnjo za osebni stečaj. Televizijska hiša jo je tožila zaradi kršitve pogodbe, ker je v zadnjem trenutku odpovedala snemanje filma Boxing Helena, in od nje zahtevala kar 8,1 milijona dolarjev. Že pokojni igralec Gary Coleman se je z enako težavo spoprijel leta 1999. Še deset let prej je bilo njegovo premoženje vredno sedem milijonov dolarjev. Kdo je bil kriv? O tem je dejal: "Krivdo bi lahko razdelil od sebe na svoje računovodje, starše, agente, odvetnike in nase."

V zgodnjih 90. letih je imel Mc Hammer izjemno uspešen album in množico koncertov, a aprila 1996 je že imel 13 milijonov dolgov in je bankrotiral. Takšno zgodbo je napisal tudi Marvin Gaye.

Na finančne težave niso imuni tudi nekdanji športni zvezdniki. Boksar Mike Tyson je v karieri zaslužil več kot 400 milijonov dolarjev, a leta 2003 je zaprosil za stečaj, saj so njegovi dolgovi znašali 23 milijonov dolarjev. Pred leti sta bankrotirala tudi legendarni televizijski voditelj Larry King in nepremičninski poslovnež Donald Trump. Kdo še, pa si oglejte v spodnji galeriji.