16-letni igralec s svojimi 197.000 evri, ki jih prejme na epizodo, vzbuja zavist številnih profesionalnih igralcev. Foto: EPA
16-letni igralec s svojimi 197.000 evri, ki jih prejme na epizodo, vzbuja zavist številnih profesionalnih igralcev. Foto: EPA
Miranda Cosgrove
Na drugo mesto NYP lestvice je uvrščena še ena šestnajstletnica, in sicer zvezdnica nadaljevanke iCarly, Miranda Cosgrove. Mlada igralka na serijo zasluži 142.000 evrov. Foto: EPA

Mali zvezdnik serije Dva moža in pol Angus T. Jones, ki se s 197.000 evri zaslužka na epizodo lahko postavi ob bok marsikateremu hollywoodskemu igralcu, zanesljivo vodi na lestvici New York Posta (NYP) najbolje plačanih mladih igralcev.

Angus, ki v seriji nastopa ob boku Charlieju Sheenu in Jonu Cryerju, se je rodil v Austinu, zvezni državi Teksas. Ko je z desetimi leti privolil v vlogo Jaka Harperja, se je s svojimi starši in veliko mlajšim bratom Ottom preselil v Los Angeles. V intervjuju za LA Times je mladenič povedal, da si želi, da bi študiral na univerzi, in da ni prepričan, ali bo še nadaljeval svojo igralsko kariero.

Zaslužki na televiziji ne prikažejo vsega
A zaslužki, ki jih mladi zvezdniki prejemajo, so pogosto nižji, kot ljudje mislijo, so si enotni agenti, ki so sodelovali v raziskavi NYP. Največja najstniška imena zabavne industrije imajo od televizije - gledano na finančno plat - malo koristi. Tako na primer šestouvrščena na seznamu, Miley Cyrus, ki je zaslovela s svojo televizijsko nadaljevanko Hannah Montana, zasluži okoli 12.000 evrov na epizodo, kar je razmeroma majhna vsota za tako veliko zvezdo. Seveda, če upoštevamo, da z enim samim koncertom zasluži kar petkrat toliko kot z eno epizodo.

Na koncu dneva ostane "malo" denarja
"Ljudje mislijo, da se v poklicu cedita med in mleko, toda realnost je povsem drugačna. Če odštejemo od njihovega zaslužka deset odstotkov, ki gredo na račun njihovih agentov, od deset do petnajst, ki romajo v žepe menedžerjev, in petnajst, ki grejo avtomatsko na posebni račun za mladoletnike, t. i. Coogan Account, mladim upom z malih zaslonov ostane razmeroma malo denarja," trdi agent Jackie Lewis, ki zastopa veliko mladih upov iz sveta zabave. Ob tem še dodaja, da ne smemo pozabiti na davke. "Tudi če otrok služi 20.000 evrov na serijo, v njegove žepe pride le okoli od 30 do 40 odstotkov tega denarja," še dodaja Lewis.

Spodaj si lahko pogledate, kdo so po ugotovitvah NYP-ja tisti otroci, ki bi si z denarjem, ki ga imajo, lahko - če bi to želeli - kupili novega porscheja vsak teden.