Monaška kneginja Charlene je blestela v Diorjevi kreaciji. Foto: EPA
Monaška kneginja Charlene je blestela v Diorjevi kreaciji. Foto: EPA

Monaški knez Albert in njegova žena sta v soboto zvečer namreč gostila tradicionalno podelitev nagrade, ki vsako leto pripade enemu izmed umetnikov, ki nima le uspešne kariere, pač pa skupnosti pomaga tudi s svojo dobrodelnostjo ali pa mladim talentom v svetu gledališča, filma in plesa.

V preteklosti so ponosni dobitniki že postali baletniki Mihail Barišnikov, koreografinja Twyla Tharp, režiser George Lucas ter igralci Glenn Close, Mandy Patinkin, Denzel Washington, Julie Andrews in Dick Van Dyke.

Letos je pripadla Robertu Redfordu in njegovi ženi Sibylle Szaggars, z nagrado pokojne monaške kneginje Grace pa so zaradi impresivnih dosežkov, odkar je iz tega sklada dobil štipendijo, počastili tudi emmyjevega nagrajenca Caryja Fukunago, režiserja HBO-jeve uspešnice Pravi detektiv.

Čestitat so jima prišli tudi sir Roger Moore, igralka Jane Krakowski, manekenka Victoria Silvstedt, starleta Lynn Wyatt in številni drugi, nekaj utrinkov z rdeče preproge pa si lahko ogledate tudi v priloženi fotogaleriji.