Krst švedskega princa Oscarja je potekal v ožjem družinskem krogu. Foto: Reuters
Krst švedskega princa Oscarja je potekal v ožjem družinskem krogu. Foto: Reuters

Na slovesnosti, ki jo je v kapeli kraljeve palače v Stockholmu vodila nadškofinja Antje Jackelén, so bili prisotni le člani najožje družine in dečkovi krstni botri. To so bili danski prestolonaslednik Frederik (ki ga je spremljala žena Mary), norveška prestolonaslednica Mette-Marit, sicer žena norveškega prestolonaslednika Haakona, dober prijatelj dečkovega očeta, princa Daniela, Hans Astrom in družinski prijatelj Oscar Magnuson.

Obreda so se poleg staršev, princese Victorie in princa Daniela, in starih staršev (vključno s kraljem Karlom XVI. Gustavom), udeležili še dojenčkova sestra, štiriletna princesa Estelle, njegova teta, princesa Madeleine, z možem Chrisom O'Neillom in otrokoma, dveletno Leonore in skoraj eno leto starim Nicolasom, in stric Carl Philip z ženo Sofio. Njun prvorojenec Alexander, ki se je rodil pred dobrim mesecem, je ostal doma.

Po slovesnosti je sledila pogostitev, ki so se je udeležili predstavniki drugih skandinavskih kraljevih družin in nekateri švedski politiki, malega princa pa so ob zvokih topovske salve starši pokazali tudi pred palačo zbranim radovednežem. Oscar se je sicer rodil 2. marca in je tretji v vrsti za švedski prestol - za mamo Victorio in sestro Estelle.