Anna -  izrezana podoba Borisa Beckerja. Foto: EPA
Anna - izrezana podoba Borisa Beckerja. Foto: EPA
Anna je odprla in zaprla modno revijo znamke Riani. Foto: EPA
Anna s svojo materjo Angelo Ermakovo. Foto: EPA

14-letna Anna je včeraj pritegnila veliko pozornosti na berlinskem tednu mode, kjer se je sprehodila po modni brvi za nemško modno znamko Riani, za katero stojita oblikovalca Ulrich Schulte in Isi Degel.

"Nikoli nisem pričakovala, da bom povzročila takšno norijo," je po modnem debiju nemškim medijem, ki so jo obkrožali z vseh strani, povedala Anna.

Čeprav je to prvi večji modni posel za najstnico skodranih las oranžne barve, je Anna na modni brvi delovala samozavestno in prepričljivo, kot da bi to počela že leta. Anna, ki v višino meri 1,78 metra, je pred kratkim podpisala pogodbo z modno agencijo Mega Modelling Agency. Njen agent ni želel povedati, koliko je vredna Annina pogodba z agencijo: "Manekenke nikoli ne razkrijejo tega."

Sama pa je dodala, da ne počne tega zaradi denarja: "Nimam se za profesionalko, to je le majhen začetek nečesa, kar želim početi v prihodnosti." Dodala je, da ji v šoli gre odlično, tako da se zdaj lahko ukvarja tudi z manekenstvom - ne izključuje možnosti, da bo to v prihodnosti postalo njeno redno delo.

Anna je na vprašanje, ali ni premlada za modni svet, odgovorila: "Moja mama me vedno spremlja in jaz tako tudi želim. To je vstop v novi svet, ki mi je resnično všeč. Gre za uresničitev mojih sanj. Vse moje prijateljice sanjajo o čem takem, zame pa se je uresničilo vse neverjetno hitro." Obenem je povedala, da ji je jasno, da ji njeno ime odpira številna vrata: "Res je, ampak ne morem postati neznana."

47-letni Boris Becker je hitro po tem, ko je Anna opravila svoj nastop, svoj ponos pokazal na družbenih omrežjih, kjer je delil fotografijo svoje hčerke s pripisom "kakšna lepa mlada dama". Anna je povedala, da je njena mati Angela, ki jo je pospremila v Berlin na teden mode - skupaj živita v Londonu, prav tako ponosna kot njen slavni oče.

Škandal, še preden se je rodila
Becker je sprva zanikal, da je Anna njegova hčerka, po opravljenem testu DNK leta 2001 pa je takrat sveže upokojeni teniški as priznal očetovstvo deklice Anne, ki jo je leto prej rodila ruska manekena Angela Ermakova. Deklica naj bi bila plod "bežnega srečanja" v neki londonski restavraciji leta 1999 - ravno v času, ko je bila Beckerjeva žena Barbara noseča s sinom Eliasom. Zaradi skoka čez plot je Barbara, ki je tenisaču rodila dva sinova, Borisa tudi zapustila. "Živim in se učim. To me je stalo zakona, res je, pa tudi nekaj let zasebnega življenja, ampak to, da sem dobil Anno, nimam več za napako. Imam čudovito hčerko, ki jo imam zelo rad," je v enem izmed intervjujev povedal Boris.