Zakaj je jokala nevesta? Foto: EPA
Zakaj je jokala nevesta? Foto: EPA

Logičen odgovor bi bil, da nevesta joka od sreče, a tik pred poroko smo poročali, da naj bi zaročenka monaškega kneza Alberta prejšnji teden na vrat na nos odhitela na letališče v Nici, kjer si je rezervirala enosmerno vozovnico za polet v Južno Afriko, kjer je odrasla. Zlobni jeziki so namigovali, da je želela pobegniti in pustiti vse za seboj, Albert pa je s svojim spremstvom prihitel ravno še pravi čas, da mu je po dolgem prepričevanju uspelo preprečiti njeno vkrcanje.

Na monaškem dvoru so novico takoj zanikali, a grenak priokus je ostal - ob pogledu na izraz na nevestinem obrazu je postajal le še bolj grenak. Charlene se je namreč ves čas precej kislo držala, tudi ob solzah se na obrazu ni pokazala ganjenost, zato se Monačani sprašujejo, ali je bil to res najsrečnejši dan v življenju za njihovo novopečeno kneginjo.

Kakor koli že, ves Monako je konec tedna slavil, 500 petičnih gostov je bilo povabljenih še na večerni ples po poročnem obredu, na koncu pa je nebo nad malo kneževino razsvetlil še velikanski ognjemet, za katerega so porabili kar štiri tone razstreliva.