Monaška knežja družina na balkonu palače. Foto: EPA
Monaška knežja družina na balkonu palače. Foto: EPA

Vsako leto 19. novembra se družina Grimaldi, ki vlada v Monaku že od leta 1927, zbere na balkonu palače in pozdravi državljane. Dan državnosti kneževina praznuje v spomin na leto 1861, ko je podpisala pogodbo s Francijo in pridobila samostojnost.

Tudi tokrat pa sta največ ovacij požela mali princ in princesa, ki bosta sredi decembra praznovala tretji rojstni dan. Letos je plavolasec Jacques izstopal s svojo novo pričesko, ki mu jo je kneginja večkrat popravila, njegova sestrica pa je v očetovem naročju poplesavala ob taktih vojaškega orkestra ter mahala navdušeni množici in jim metala poljubčke.

Sacha, sin Andree Casiraghija in Tatiane Santa Domingo, jih je nasmejal s "frajerskimi" sončnimi očali, Raphael pa navdušil s svojo urejenostjo, ko je v suknjiču iz naročja mame Charlotte Casiraghi radovedno opazoval dogajanje pod sabo.

Ko se je ceremonija končala, je množica z vzkliki zahtevala, naj se knežja družina še enkrat prikaže. Na balkon sta se vrnila le kneginja in knez, ki je nato ob vprašujočih vzklikih, kje sta otroka, z rokami ob glavi s kretnjo nakazal, da malčka že počivata.