Charlene in Albert z dvojčkoma na knežjem balkonu po skoraj dveh letih. Foto: Reuters
Charlene in Albert z dvojčkoma na knežjem balkonu po skoraj dveh letih. Foto: Reuters
false
Charlotte Casiraghi je sina Raphaela dobila v zvezi z igralcem Gadom Elmalehom, s katerim se je razšla lani. Foto: Reuters

Gabriella se v primerjavi z bratom Jacquesom že zelo dolgo ni pojavila v javnosti, tako da so podaniki veselo pozdravili njen prihod. Brata in sestro sta na balkonu knežje palače držala kneginja Charlene in knez Albert II., tako kot januarja 2015, ko sta prvič rojakom predstavila svoja potomca.

Gabriella je sicer druga v vrsti za prestol, pa čeprav se je rodila dve minuti pred bratom. Jacques je namreč kot moški potomec prvi v vrsti za prestol, saj daje monaška zakonodaja prednost dečku, čeprav se je rodil drugi.

Dvojčka bosta 10. decembra praznovala drugi rojstni dan.

Še en dojenček na poti
Veliko pozornosti so pritegnili tudi drugi potomci knežje družine, sin Charlotte Casiraghi in igralca Gada Elmaleha, pa hčerka in sin Andree Casiraghija in Tatiane Santa Domingo. Kmalu bodo zibali tudi pri Pierru Casiraghiju, najmlajšemu sinu princese Caroline. Z ženo Beatrice Borromeo pričakujeta prvega otroka. Mediji o tem že dolgo pišejo, včeraj pa je to potrdila tudi Beatrice, saj nosečniškega trebuha ni mogoče več skriti.

Knežja družina se je po predstavitvi na balkonu ob zvokih koračnice policijskega orkestra še sprehodila po trgu pred palačo in podanike pozdravila od blizu.

19. novembra se družina Grimaldi, ki vlada v Monaku že od leta 1927, zbere in pozdravi državljane. Dan državnosti kneževina praznuje v spomin na leto 1861, ko je podpisala pogodbo s Francijo in pridobila samostojnost.