Nagrajenci Tom Hanks, Patricia McBride in Sting ploskajo drug drugemu. Foto: Reuters
Nagrajenci Tom Hanks, Patricia McBride in Sting ploskajo drug drugemu. Foto: Reuters
Nagrade Kennedyjevega centra
Med povabljenimi je bila tudi Lady Gaga, ki je dan prej pred Rockefellerjevim centrom v New Yorku nosila kreacijo slovenskega oblikovalca Petra Movrina. Foto: Reuters

Nagrado Kennedyjevega centra v Washingtonu je prvi prevzel Green in njegova funkovska zasedba Earth, Wind and Fire. Dosežek je označil za mejnik v bogati karieri, ki je še ni konec. Na podeljevanje nagrad glasbenik gleda kot na opomin, v smislu, zdaj pa pojdi v svet in si jih zasluži: "Zato moramo nadaljevati pisanje in ustvarjanje pesmi." Dodal je, da je soul glasba še kako živa, in poudaril, da "se je ne bomo nikoli znebili".

Steven Spielberg, dobitnik nagrade Kennedyjevega centra leta 2006 in režiser filma Reševanje vojaka Ryana, je salutiral dvakratnemu dobitniku oskarja Hanksu. Zanj je dejal, da "koplje humor kot zlato in ga nato pretvori v bogastvo". Poklon Hanksu je, skupaj z vojaškimi trobentači, vodil v Kanadi rojeni komedijant Martin Short.

Tomlinova slovi po obsežnem repertoarju satiričnih skečev. Med drugim se ji je na prireditvi poklonila soigralka iz filma 9 to 5 (Od devetih do petih) Jane Fonda.

Mlade zvezde baleta, kot so Tiler Peck, Misty Copeland in Jared Angle, so prevzele oder v čast McBridovi, zvezdi Newyorškega baleta. "To je najvišja nagrada, ki jo lahko dobi plesalec," je povedala McBridova, ki od upokojitve leta 1989 uči ples v Severni Karolini.

Lady Gaga je s priredbo pesmi If I Ever Lose My Faith in You izkazala spoštovanje Stingu. Britanski glasbenik si je vzel predah od broadwayske predstave The Last Ship in se na nedeljski galaprireditvi pridružil nagrajencem. "Zelo sem vesel nagrade," je dejal in pokazal na mavrično obarvano lovoriko okoli vratu. "Precej velika je, vendar se dobro spopadam s tem," se je še pošalil.

Množico je spravil na noge tudi Bruno Mars z uspešnicami Stinga in njegove skupine The Police, vključno z Roxanne in Message in a Bottle.

Kdo vse je bil še povabljen v Washington, si oglejte spodaj.