Ana Ivanović in Marat Safin sta tista teniška igralca, ki veljata za najbolj oboževana. Foto:
Ana Ivanović in Marat Safin sta tista teniška igralca, ki veljata za najbolj oboževana. Foto:
Novak Đoković za Gucci. Manekenstvo teniškim igralcem pač ni tuje.

Ženske teniške oboževalke so si oči nekoč pasle na Marku Philippoussisu, Patu Rafterju, Carlosu Moyi in Andreju Agassiju, moške pa še danes najbolj vznemirja že "upokojena" Ana Kurnikova.

Prevlada Vzhodne Evrope
Danes so "staro gardo" pretežno zamenjali talenti iz Srbije, Francije, Rusije in preostalih držav Vzhodne Evrope. Ana Ivanović in Marija Šarapova se v revijah za moške redno uvrščata na sezname najbolj vročih zvezdnic sveta. Mnoge igralke so svoje čare za te revije tudi razgalile. Druge na igriščih paradirajo z diamantnimi uhani in s po meri krojenimi oblekicami ter so vedno skrbno naličene. Meja med športom in "šovbiznisom" se tako vztrajno megli.
Zahtevam trga in priložnosti za samopromocijo so podlegli tudi njihovi moški kolegi. Nekateri zgolj z atraktivnimi oglaševalskimi kampanjami za svoje opremljevalce opreme (Rafael Nadal, Arnaud Clement), drugi za prestižne modne znamke (Novak Đoković za Gucci), tretji pa gredo še korak dlje in za svoje oboževalke (in oboževalce?) odvržejo prav vse krpice (Tommy Robredo in Fernando Verdasco).

Na seznamih vodita Marat in Ana
Mi smo v spodnji galeriji zbrali tiste, ki veljajo za najbolj mikavne in vroče teniške igralce danes - in ki jih bo z nekaterimi izjemami (Nadal se je zaradi poškodbe moral odpovedati branitvi naslova) mogoče videti tudi v Wimbledonu.
Med moškimi je izbira bolj ali manj jasna - ruski kolerik in teniški genij Marat Safin je tisti, ki najbolj šibi ženska kolena. "Dvometrska poosebitev ženskih fantazij," je svojega rojaka ocenil Dimitri Tursunov.
Med ženskami se bitka za naslov mis teniških igrišč bije med dvema vzhodnoevropskima nekdanjima številkama 1 - temnolaso Ano Ivanović in svetlolaso Sibirko Marijo Šarapovo. Obema pa teniški puristi očitajo, da sta pustili, da so jima obstranske modne in na splošno pozerske dejavnosti močno okrnile zbranost pri igri.
Kakor koli že, po ogledu spodnjih fotografij (za povečanje kliknite na sliko) ocenite sami, kdo je vaš favorit.