Princ Charles se je nadvse zabaval na snemanju filma Hobit. Foto: Reuters
Princ Charles se je nadvse zabaval na snemanju filma Hobit. Foto: Reuters

Prvi v vrsti za britanski prestol je namreč obiskal filmski studio v predmestju Wellingtona, kjer si je lahko ogledal, kako poteka snemanje prvega filma iz trilogije z naslovom Hobit: Nepričakovano popotovanje.

Poleg tega, da je Charles spoznal režiserja filma Petra Jacksona, ga je nasmejal tudi pritlikavi Dori - igra ga igralec Mark Hadlow, ki je ob njegovem prihodu v studiu padel na kolena pred princa in mu obljubil večno zvestobo. Britanec se je začel smejati na ves glas. "To je v zadnjem času najboljše darilo, ki sem ga prejel," je dejal princ, ki je 14. novembra dopolnil 64 let. Princ si je ogledal tudi, kako je igralec Peter Hambleton s pomočjo maske preobrazil v škrata Gloina.

Prvi del filma o Hobitu, ki je pravzaprav predzgodba Gospodarja prstanov, bo premierno prikazan konec meseca v Wellingtonu, princ Charles, ki nestrpno pričakuje prvi del filma, pa si bo film ogledal na londonski premieri.

Na Novi Zelandiji, ki sta jo princ Charles in njegova žena Camilla obiskala v okviru praznovanja diamantne obletnice, sta se zakonca srečala tudi s predstavniki novozelandske oblasti, med drugim s premierjem Johnom Keyjem, princ pa je za rojstni dan prejel tudi 64 majhnih tortic, ki so bile okrašene z novozelandskimi simboli. Pozneje so slavljencu tudi zaigrali pesem skupine The Beatles When I'm Sixty-Four: "To je veseli dan za škorpijone, ne bi si mogel zamisliti boljšega in srečnejšega kraja za praznovanje rojstnega dne, tukaj z vami na Novi Zelandiji."