Pita Taufatofua je v hipu postal zvezda odprtja olimpijskih iger. Foto: Reuters
Pita Taufatofua je v hipu postal zvezda odprtja olimpijskih iger. Foto: Reuters
Gisele Bündchen
Eno glavnih vlog na prireditvi je odigrala vrhunska manekenka Gisele Bündchen, ki se je lani poslovila od modnih pist kot najbolje plačan model. A Pita jo je povsem zasenčil. Foto: Reuters

Ko so mimo namreč prikorakali športniki, ki predstavljajo miniaturno otoško državico Tonga v Tihem oceanu, je završalo tako na znamenitem stadionu Maracana v Riu de Janeiru kot tudi na svetovnem spletu.

Na čelu sedmerice je namreč korakal mladenič, oblečen zgolj v tradicionalno krilo in obut v japonke, v soju reflektorjev pa je sijal njegov naoljeni trup, na katerem so se jasno risale napete mišice, ko je pred seboj visoko vihtel zastavo.

"Kdo je ta vroči lepotec?" se je po svetu bliskovito razširilo vprašanje.

Vmes prikovan na invalidski voziček
Izkazalo se je, da je mladeniču ime Pita Nikolas Taufatofua, za olimpijsko medaljo pa se bo boril kot tekvondoist v kategoriji nad 80 kilogramov. Na uradni spletni strani tekmovanja je zapisano, da je 32-letnik rojen 5. novembra 1983, visok je 191 cm, tehta pa 100 kilogramov.

Pri časniku Fiji Times so zapisali, da je bila njegova pot v Rio res trnova, ker so ga v karieri pestile že številne poškodbe - zlomil si je šest kosti, raztrgal tri vezi, med drugim je bil tri mesece priklenjen celo na invalidski voziček, pol leta je moral hoditi z berglami in na fizoterapiji preživel na stotine ur.

Še dva tedna do njegovega nastopa
V Avstraliji rojeni Tongovec je v hipu postal zvezda družbenih omrežij, v eni sami uri je na Instagramu dobil več kot 1.000 sledilcev, o njem pa so se razpisali tudi številni svetovni mediji.

Na to, da bo znova navduševal gledalce pred malimi zasloni, pa bo treba še počakati. Tekvondo je namreč na sporedu povsem na koncu olimpijskih iger - kvalifikacije bodo tako na vrsti šele v soboto, 20. avgusta, ob 14.15.