Justin in Mila - eden najbolj neprijetnih trenutkov večera za producente, ki so se zavedali povprečne starosti gledalcev. Foto: Reuters
Justin in Mila - eden najbolj neprijetnih trenutkov večera za producente, ki so se zavedali povprečne starosti gledalcev. Foto: Reuters
Taylor Lautner, Robert Pattinson in Kristen Stewart
Taylor Lautner, Robert Pattinson in Kristen Stewart - nepremagljiva trojica. Foto: Reuters

Zadnji film franšize, Somrak: Mrk, je na podelitev v Los Angelesu prišel z osmimi nominacijami, domov pa je odnesel pet nagrad. Robert Pattinson in Kristen Stewart sta bila znova nagrajena za najboljšo moško in žensko vlogo, parček, ki je zaljubljen tudi zasebno, pa je še enkrat prejel tudi nagrado za najboljši poljub na filmskem platnu. Dvojec je premagal poljub Emme Watson in Daniela Radcliffa v Harryju Potterju in tudi razgreto lezbično sceno med Natalie Portman in Milo Kunis v uspešnici Črni labod.

Koga poljubiti, to je zdaj vprašanje"Ne počutim se dobro, saj si te zdaj ne želim poljubiti. Ampak saj si tudi ti mene ne želiš, kajne?" je igralec z vzdevkom R-Pattz ob sprejetju nagrade, zlate pokovke, dejal svoji Kristen. Ona mu je ob kričanju množice odgovorila: "Minilo je že kar nekaj časa od zadnjega poljuba - morda pa bi si lahko privoščila enega?" Pattinson je nato ob besedah: "Mislim, da bi poljub več pomenil nekomu drugemu v občinstvu," pohitel z odra in skušal poljubiti soigralca Taylorja Lautnerja.

Pattinson je nato moral na oder še enkrat, po priznanje za najboljši pretep.

Že kategorije torej nakazujejo, da MTV-jeva prireditev nikakor ne more tekmovati z "resnimi" filmskimi nagradami, kot sta na primer podelitvi oskarjev in zlatih globusov. Njen glavni namen je tako reklamiranje novih filmskih izdelkov, ki večino gledalcev pridobijo med MTV-jevsko najstniško populacijo.

Najbolj presenetljiv je Justin
Nagrade sicer določijo oboževalci prek spletnega glasovanja, s čimer bi lahko vsaj deloma pojasnili tudi nagrado Justinu Bieberju za "najbolj presenetljiv trenutek" v filmu Justin Bieber - Nikoli ne reci nikoli. Kanadska popsenzacija je premagala tudi mnogo bolj presunljiva prizora iz filmov Črni labod in 127 ur.

Prireditev je povezoval Jason Sudeikis, kot podeljevalci pa so se na odru zvrstili mnogi znani obrazi, od Justina Timberlaka, ki je pred kamerami privlačno Milo Kunis zgrabil za oprsje, ona pa mu je vrnila tako, da je potipala njegovo mednožje, do Ryana Reynoldsa, Blake Lively in Cameron Diaz.

Vzporedno s podelitvijo MTV Movie Awards je potekala tudi regionalna različica podelitve v Beogradu. Srbski film Dragana Bjelogrlića Montevideo, Bog te video je zmagal v vseh treh kategorijah - s spletnim glasovanjem je bil film izbran za najboljši film v regiji, igralca Miloš Biković in Nina Janković pa sta bila izbrana za najboljšega igralca in igralko. Več o tem si boste lahko prebrali v naslednjih dneh.