Pozdrav po maorsko. Foto: Reuters
Pozdrav po maorsko. Foto: Reuters
Želite, gospa? Foto: Reuters

Mlajši izmed bratov je na uradnem obisku Nove Zelandije, v državi, ki se s čudovito naravo, kulturnim prebivalstvom in izjemno raznolikostjo uvršča na seznam najbolj priljubljenih svetovnih destinacij, pa bo preživel en teden.

Prvi dan je 30-letni princ opravil srečanje z novozelandskim premierjem Johnom Keyem, skupaj sta poleg vladnih poslopij obiskala tudi vojaški spomenik v Wellingtonu. Pred vladno palačo so za gosta iz Velike Britanije Maori uprizorili tradicionalni ples, princ pa se na Otoku dolgega belega oblaka (Aotearoa), kot mu tudi pravijo po maorsko, ni mogel izogniti pozdravu Maorov, imenovanim hongi in pri katerem pritisnejo svoj nos ob nos drugega.

Harry, ki je znan tudi kot velik ljubitelj športa, si je ogledal tudi ragbijsko tekmo med domačo ekipo Hurricanes in ekipo Sharks iz JAR-a, po tekmi pa je v slačilnici spregovoril tudi nekaj besed z novozelandskimi ragbisti, ki so Britancu tudi izročili dres.

Princa Harryja, ki ga je princeska Charlotte potisnila na peto mesto naslednikov britanskega prestola, so na Novi Zelandiji na vsakem koraku spremljali ljubitelji dvora, kot piše britanski Guardian, pa tudi tokrat ni manjkalo poročnih ponudb Harryjevih oboževalk.

Fotoutrinke s prinčeve turneje si lahko pogledate spodaj.