Russell se v teh dneh pripravlja na poroko s Katy. Foto: EPA
Russell se v teh dneh pripravlja na poroko s Katy. Foto: EPA
Boy George
Na drugo mesto so glasovalci uvrstili razvpitega britanskega pevca Boya Georgea. Foto: EPA

Britanec, ki je zaradi svoje zaročenke pevke Katy Perry postal popolnoma nov moški, se preteklosti, ki ga je izoblikovala, ne more izmuzniti. Njegov dovršen neobičajni smisel za humor in hkrati tudi modo ga je postavil na čelo lestvice posebnežev. Za sabo je pustil celo pevca Boya Georgea, ki je pred tem vodil na lestvici spletne raziskave First Direct.

V raziskavi je sodelovalo okoli 1.000 Britancev, starih od 16 do 25 let. "Domiseln zvezdnik z liberalnim pogledom na svet – z eno besedo Russell Brand – je pomagal spremeniti pogled javnosti na pojem ekscentričnosti," je nad raziskavo izrazil zadovoljstvo vodja oglaševanja na First Directu, Paul Say. "Med več kot 32 milijoni Britanci jih kar 65 odstotkov prizna, da imajo nenavadne osebne karakteristike, in mislim, da je narod končno zajela barvita ekscentričnost," je sklenil Say.

Med prvo deseterico so se še uvrstili komik in voditelj Stephen Fry, zvezdnica filma Alica v Čudežni deželi Helena Bonham Carter, sam londonski župan Boris Johnson ter prvi glas Florence and the Machine, Florence Welch.

Oblači se kot Katy
Da bi še bolj poudaril svojo nenavadnost, je Russell pred kratkim izjavil, da se rad obleče v oblačila njegove zaročenke.

35-letni zvezdnik, ki je glavno "krivko" za uspešnice, kot sta Hot'n'Cold in I've kissed a Girl, zaprosil na njunem novoletnem oddihu v Indiji, je priznal, da sta s pevko tako povezana, da obleče kateri koli del njene garderobe, tudi če mu povzroča bolečino. "Vzamem, kar koli je njenega in leži po tleh. Tako se oblečem v napol premajhno majčko in nogavico, ki je tako majhna, da so moji prsti v njej popolnoma zviti," je razkril.

Kdo se je še uvrstil med prvo deseterico, si lahko ogledate spodaj.