Jennifer, kot je morda še ne poznate: leta 2006 je pozirala za slavni Pirellijev koledar. Foto: EPA
Jennifer, kot je morda še ne poznate: leta 2006 je pozirala za slavni Pirellijev koledar. Foto: EPA
J.Lo velja za lastnico enega najlepših obrazov v svetu zabave. Foto: EPA

Razlog: Jennifer je nosila drzno zeleno obleko Versaceja, ki je skrivala le malo in je stalnica na seznamih najbolj nepozabnih toalet z rdečih preprog vseh časov. Danes, 11 let in dve razvpiti ljubezenski razmerji (s Seanom Combsom, takrat znanim kot Puffom Daddyjem, in Benom Affleckom) pozneje, je lastnica prelestnega telesa, ki naj bi si svoj najznamenitejši adut, bujno in čvrsto zadnjico, dala zavarovati za več milijonov dolarjev, žena in mati dvojčkov. Pri 41 letih je revija People Jennifer Lopez, znano tudi pod vzdevkom J.Lo, razglasila za najlepšo žensko na svetu.

Pevka, igralka, trenutno pa tudi članica žirije oddaje American Idol se je tako pridružila seznamu nekdanjih nosilk tega laskavega naziva, med katerimi so Halle Berry, Jennifer Garner in Beyonce Knowles.

Ponosna, da nima 25 let
"Ne počutim se vredno tega, veste? Srečna in ponosna sem. Ponosna, da nimam 25 let!" je lepotica, ki je odraščala v newyorškem Bronxu, povedala za revijo People. Ko so jo vprašali, ali se zdaj, ko je v 40. letu življenja, počuti bolje kot pri 20-ih, je dejala: "Da ... v dvajsetih se še nisem našla, ko gre za um, dušo in duha. Krasno je biti v položaju, v kakršnem sem zdaj, in to deliti s svetom."

Lopezova je poročena s pevcem Marcom Anthonyjem, s katerim imata dvojčka, maja pa bo izšel njen novi album Love?. Prvi singel s plošče je plesna uspešnica On The Floor, v katerem v manjših vlogah nastopata tudi Slovenca Nika Kljun in Jurij Bradač.

Diva, ki trdo dela za svoje telo
Čeprav je v javnosti vedno brezhibno urejena, Jennifer pravi, da je doma, v družbi moža in triletnih dvojčkov Maxa in Emme, čisto običajna mamica, ki ne nosi ličil, in je takrat najsrečnejša. Seveda pa v 41. letu njen videz ni tako dovršen kar sam od sebe, ampak je rezultat stroge telesne vadbe in prehranjevanja. Lopezova, ki je kariero začela kot plesalka, priznava, da zelo veliko dela vloži v svojo telesno pripravljenost. "To je pač del mojega posla," pravi ženska, ki je šest mesecev po porodu sodelovala na triatlonu. "Nočem, da bi si kdo misli, da je lahko. Veliko časa in trdega dela je potrebnega zato."

Kaj pa to, da jo že leta obmetavajo z oznako "diva"? "Kar všeč mi je. Zdaj sem se že navadila na to. A nikoli nisem bila oseba, ki se 'obnaša kot diva', kar mi želijo že dolgo pripisati," je še dodala.