Na vrh Forbsove lestvice se je prvič povzpel Dwayne Johnson - The Rock. Foto: Reuters
Na vrh Forbsove lestvice se je prvič povzpel Dwayne Johnson - The Rock. Foto: Reuters

Johnson - The Rock se je povzpel na vrh lestvice najbolj plačanih igralcev. Po podatkih revije Forbes je v preteklem letu zaslužil okoli 57 milijonov evrov.

Nekdanji rokoborec je lani podvojil svoj zaslužek na račun svojih vlog v akcijski komediji Obveščevalna, osmega dela franšize Hitri in drzni ter prihajajočega projekta - novega filma Obalna straža (Baywatch). Še lani je Johnson pristal za deseterico na enajstem mestu. V dvanajstih mesecih pa je zaslužil okoli 27 milijonov evrov. S tem je tudi izrinil Roberta Downeyja Jr., ki se je na prvem mestu lestvice držal kar tri leta.

"Dve stvari želim povedati. Začel sem s šestimi evri v žepu. In če lahko presežem to, lahko tudi vi. Vabim in plačam v hiši vaflov," je tvitnil priljubljeni igralec. Tik za njim je letos pristal junak akcijskih filmov Jackie Chan s 54 milijoni evri. Prvo peterico zaokrožuje Matt Damon s 48,7 milijona, Tom Cruise s 46,9 milijona in Johnny Depp s 42,5 milijona evrov.

Najbolj plačana igralka po podatkih revije Forbes Jennifer Lawrence v primerjavi z The Rockom zasluži skoraj 17 milijonov evrov na leto manj. To znova odpira debato o razlikah v plačah med moškim in žensko.

Seznam najbolj plačanih igralcev si lahko pogledate spodaj.