Harry je v Talin prispel v petek, kjer ga je pričakala navdušena množica. Foto: Reuters
Harry je v Talin prispel v petek, kjer ga je pričakala navdušena množica. Foto: Reuters

Harry je v Talin prispel v petek, kjer ga je pričakala navdušena množica domačinov, ki so mahali z angleškimi zastavicami in fotografirali rdečelasega princa, ki je bil v beli slavnostni uniformi videti zelo postaven. Najbolj pa jih je navdušilo, da je član britanske kraljeve družine veselo poziral skupaj z njimi in bil pripravljen tudi na "selfije".

Najprej je 29-letnik v imenu kraljice položil venec k spomeniku na Trgu svobode, nato ga je čakal državniški sprejem v parlamentu, nazadnje pa še igre ranjenih vojnih veteranov.

Danes pa je Harry oblekel maskirno vojaško uniformo in skupaj s predsednikom Toomasom Hendrikom Ilvesom obiskal estonske oborožene sile, kjer se je vojakom zahvalil za služenje v Afganistanu pod britanskim poveljstvom.

V Italijo le kot dojenček
V nedeljo pa ga čakajo že državniške obveznosti v Italiji, kjer je bil do zdaj le enkrat - leta 1985, ko je bil še dojenček in je skupaj z mamo Diano, očetom Charlesom in bratcem Williamom tam preživljal družinske počitnice.

Doma v Londonu pa britanski dvor napeto spremlja, kako se bo mladi princ, ki sicer slovi kot ljubitelj divjih zabav in je dvor že večkrat spravil v zadrego, znašel na samostojnem obisku v Evropi, preden odrine še čez lužo.