Sestri Williams z deklicami v ritmu glasbe za ples. Foto: Reuters
Sestri Williams z deklicami v ritmu glasbe za ples. Foto: Reuters
Oracene Price
Sestri, ki ju v Nigeriji spremlja tudi njuna mama Oracene Price, se bosta pomerili na teniškem igrišču v Lagosu, ekshibicijska tekma pa bo na sporedu v petek. Foto: Reuters

Na svojem prvem potovanju v Nigerijo želita slavni športnici navdihniti tamkajšnje otroke in dekleta pri doseganju njihovih ciljev, želita jih spodbuditi, da živijo svoje življenje s polno paro, poudarili pa sta, da lahko s trdim delom, strastjo, odločnostjo in samozavestjo dosežejo velike stvari, ne glede na njihov spol in barvo kože. Pri tem pa morajo dekleta držati skupaj in spodbujati druga drugo, sta poudarili Venus in Serena, ki sta s skupnimi močmi in spodbujanjem obe dosegli odlične uspehe v športnem svetu.

"Bili sva sposobni spremeniti tok dogajanj, osvojili sva veliko grand slamov in turnirjev, in ne samo to, nekako sva spremenili obraz tenisa," je na tiskovni konferenci ob prihodu v Lagos dejala Serena: "Spremenili sva tok dogajanj v športu, v katerem so resnično prevladovali belci ... Ni pomembno, kakšno je vaše ozadje in od kod prihajate. Če imate sanje, če imate cilje, to je vse, kar je resnično pomembno."

Športnici želita spodbuditi ženske na afriški celini, da vztrajajo tako na športnem področju kot na splošno, vse pripadnice nežnejšega spola sta namreč želeli spodbuditi, da se borijo za svoje sanje, čeprav odraščajo v družbah, kjer so ženske pogosto zatirane.

Vidimo se v Riu!
Teniški igralki sta se potem, ko sta delili svojo življenjsko zgodbo v eni izmed državnih šol, kjer sta z otroki tudi zaplesali, igrali tenis z otroki v enem izmed zasebnih klubov na otoku Ikoyi, srečali tudi s predstavniki oblasti v Lagosu.

V Lagosu sta Serena in Venus razkrili tudi, da se ne nameravata s teniških igrišč čisto umakniti še vsaj štiri leta, vse tja do naslednjih olimpijskih iger, na katerih si nadvse želita nastopiti: "To je najin glavni cilj. Govorili sva ... o tem, da komaj čakava Rio. Upava, da bova zdravi in da bova uresničili najin cilj."

V Riu igralki seveda upata na medaljo tako v dvojicah kot posamično - sestri sta v Londonu osvojili zlato medaljo v dvojicah, Serena pa je najvišje odličje prejela tudi kot posameznica. Serena je trenutno tretja igralka sveta, Venus, ki je imela zadnje čase veliko težav z zdravjem in poškodbami, pa trenutno zaseda 24. mesto.