Lepa Charlotte Casiraghi je bila zvezda večera. Foto: EPA
Lepa Charlotte Casiraghi je bila zvezda večera. Foto: EPA

Vsak ples namreč zaznamuje druga tematika in monaška princesa Caroline se je tokrat odločila, da bo Ples vrtnic z letnico 2010 v znamenju Maroka. Da bo okolje kar se le da verodostojno, je opremljanje prireditvenega prostora Salle des Étoiles prepustila svojemu prijatelju, notranjemu oblikovalcu Jacquesu Grangeu.

Ta je poskrbel, da je duh Maroka preplaval Sredozemsko morje in se za en večer ugnezdil v Monaku. Stene, prtičke in jedilni servis je potiskal z orientalskimi motivi, v vazah so se bohotile rože Maroka, natakarji so bili oblečeni v tradicionalna maroška oblačila, na glavah pa so imeli fez.

Slavni in bogati
Ples vrtnic ima vedno dobrodelno noto, saj tako zbirajo denar za fundacijo Grace Kelly, vsako leto pa se tam zbere premožna družabna smetana iz vse Evrope - redni gostje so tako priznana norveška oblikovalka Isabel Kristensen, lastnik znane italijanske draguljarske hiše Alberto Repossi in ugledna Monačana Charles in Camilla Bourbon Sicile.

Največ pozornosti pa seveda pritegnejo člani monaške knežje družine - knez Albert in njegova spremljevalka Charlene Wittstock, princesa Caroline ter njena otroka Pierre in Charlotte Casiraghi, ki je v soboto zvečer pritegnila največ občudujočih pogledov, saj je mladenka lepša iz dneva v dan.