Premiere sta se udeležila tudi Kit Harington in Rose Leslie. Foto: Reuters
Premiere sta se udeležila tudi Kit Harington in Rose Leslie. Foto: Reuters

Zvezdniki, številni izmed njih so bili pred začetkom snemanja Igre prestolov še popolnoma neznani, so se zbrali v New Yorku in izkoristili priložnost za druženje pred premiero osme sezone, ki 14. aprila prihaja na HBO.

Sophie Turner je bila ob začetku igranja vloge Sanse Stark stara zgolj 14 let, na rdeči preprogi pa je razložila, da bo pogrešala snemanje v težkih pogojih na Severnem Irskem. "Nekateri najlepši spomini, ki jih imam s snemanj, so ravno tisti, ko smo vsi oblekli tople plašče in se poskušali ogreti. Zaradi tega so nastala številna prijateljstva, ker smo bili vsi premraženi in premočeni ter smo se resnično povezali."

Turnerjeva je priznala, da je za spominek obdržala enega izmed steznikov, predmete s snemanj pa so domov odnesli tudi nekateri drugi igralci.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Tako zelo pogumna je."

Pred kratkim se je pojavila novica, da je zvezdnica serije Emilia Clarke v zadnjih osmih letih zaradi možganskih anevrizem prestala dve operaciji, ki sta ji rešili življenje. Igralec Jason Momoa je ob tem na rdeči preprogi dejal, kako zelo pogumna je. "Bil sem del celotne situacije in velikokrat smo bili v strahu, kako najti pravilen način in pomagati. Čudovito je, kako zelo pogumna je in kako zdaj skrbi za ozaveščenost v povezavi s tem."

Igra prestolov je v času predvajanja osvojila mnogo nagrad in številni jo imajo za največjo uspešnico televizijske hiše HBO, podrobnosti o zadnji sezoni, ki so jo začeli snemati že oktobra 2017, pa so bile ves čas strogo varovane.

Več utrinkov s premiere si lahko ogledate v spodnji galeriji.