Na pariškem dobrodelnem koncertu Pièces Jaunes, ki zbira sredstva za izboljšanje razmer v bolnišnicah za otroke in mlade po vsej Franciji ter ga je organizirala francoska prva dama Brigitte Macron, se je zbrala svetovna smetana.

Poleg Kida Cudija in Mike je bila med povabljenci tudi južnokorejska zasedba BLACKPINK – njihovega koncerta se je organizatorka prireditve decembra tudi udeležila – in ameriški glasbenik Pharrell Williams. Z njim se je francoski predsednik Emmanuel Macron že pred tem pomenkoval o internetni varnosti in človekovih pravicah, poroča NME.

Prava spletna senzacija pa ni postala njuna skupna fotografija, ampak dejstvo, da je Pharrella in BLACKPINK, ki jo sestavljajo Jisoo, Jennie, Rosé in Lisa, fotografiral kar Macron. Trenutek, ko se je francoski predsednik sam preizkusil v vlogi fotografa, je v objektiv ujel Alexandre Aranult, izvršni direktor podjetja Tiffany. Na družbenih omrežjih je objavil fotografijo iz ozadja, na njej pa je poleg glasbenikov označil tudi tistega, ki je fotografiral, in tako razkril, da je bil to Macron. Po spletu so zaokrožili tudi videoposnetki živahnega fotografiranja.

Nekateri Francozi pa nad gesto niso navdušeni: "Predsednik Macron bi moral poskrbeti za Francoze," je zapisal eden izmed uporabnikov spleta, drugi pa je pristavil: "Vsa Francija je nezadovoljna, predsednik pa se smeji."