Njen odvetnik:
Njen odvetnik: "To je zgolj zahtevek za denar, brez obtožbe spolnega nadlegovanja, a z opolzkimi trditvami, s katerimi jo poskušajo osramotiti." Foto: AP

Fotograf Emilio Garcia, ki je na višje sodišče v Los Angelesu vložil tožbo proti Megan Thee Stallion, njenima podjetjema in založbi Roc Nation, trdi, da se je leta 2022 na Ibizi po zabavi vračal domov v istem avtomobilu kot hiphop zvezdnica. Med njo in neko žensko je postalo vroče, tik ob njem naj bi med vožnjo do nastanitve začeli seksati.

Iz premikajočega se vozila ni mogel izstopiti, četudi bi mu to uspelo, pa naj bi ostal "sredi ničesar v tuji državi". V tožbi je tako zapisano, da je bil zaradi incidenta, ki mu je bil priča, "osramočen, zgrožen in užaljen".

Naslednji dan naj bi mu glasbenica, katere pravo ime je Megan Jovon Ruth Pete, zabičala, naj tega, kar je videl, nikomur nikoli ne omenja. Obenem naj bi ga grajala in se norčevala iz njegovega telesa, poroča AP.

V dokumentih je sicer navedeno, da je Garcia zaradi preobremenjenosti, premajhne plače in sovražnega delovnega okolja, k čemur je prispevala tudi posesivnost in žaljenje raperke, že pred tem razmišljal o odpovedi. O težavah, ki so ga pestile, naj bi se z njo poskusil pogovoriti, ta pa ga je po štirih letih že takoj naslednji dan odpustila. Zatem je vložil pritožbo zaradi diskriminacije pri delu.

Tožnik zaradi domnevnega hudega čustvenega in fizičnega trpljenja, kar naj bi bilo posledica ravnanja z njim na delovnem mestu ter tega, da se je znašel v brezizhodni situaciji in tako bil primoran prisostvovati spolnemu odnosu, ter krivične odpovedi zahteva finančno odškodnino, ki naj bi bila določena na sojenju.

"To je zgolj zahtevek za denar, brez obtožbe spolnega nadlegovanja, a z opolzkimi trditvami, s katerimi jo poskušajo osramotiti," je dejal odvetnik grammyjevke Alex Spiro in zagotovil, da se bodo na sodišču proti tožbi borili.