Foto: Instagram/Fuse Odg
Foto: Instagram/Fuse Odg

Znani angleški raper Fuse ODG je pred dnevi podal uradno pritožbo nad ravnanjem londonske policije. Nana Richard Abiona je prepričan, da so ga obravnavali le zato, ker je temnopolt. To naj bi se zgodilo februarja letos. Na svojem profilu na Instagramu je pred dnevi objavil posnetek dogajanja, ko mu policist sprva pove, da je v njegovem avtomobilu zavohal marihuano, nato pa je sledil še fizični stik.

Londonska policija je že sporočila, da dogodek preiskujejo in bodo v primeru nepravilnosti tudi ustrezno ukrepali. Prav tako so primer predali posebni neodvisni organizaciji za ocenjevanje ravnanja policistov.

"Šest ur sem preživel na urgenci, ker so mi tako močno zategnili lisice. Zelo me je bolelo, prav tako sem imel zaradi policistovega posredovanja več dni bolečine v vratu in hrbtu," je na Instagramu zapisal 34-letni glasbenik.

Britanski raper je še povedal, da sprva posnetka ni želel objaviti, a se je po tehtnem premisleku za to vseeno odločil. V avtomobilu je potoval s svojim menedžerjem Andrejem Hackettom, ko so ga policisti potegnili iz vozila in mu nadeli lisice. Raper je še povedal, da je bila takšna obravnava nekaj povsem običajnega, ko je bil mlad, čudi pa se, da se od smrti Georgea Floyda v ZDA ni prav veliko spremenilo, kljub takratnemu ogorčenju javnosti.

"V zadnjih mesecih sem videl toliko podobnih videoposnetkov, ko policisti tako obravnavajo celo otroke. Žalosti me, da so temnopolti ljudje tako obravnavani in tako živijo v sistemu, ne glede na to, koliko zaslužijo ali koliko dobrega so naredili. Vedno nate gledajo enako," je povedal.