George Michael je leta 2010 preživel dva meseca v zaporu, leta 2011 pa je njegovo življenje ogrozila huda pljučnica. Nikoli ni skrival, da je reden uživalec marihuane, zdaj pa trdi, da je že dolgo
George Michael je leta 2010 preživel dva meseca v zaporu, leta 2011 pa je njegovo življenje ogrozila huda pljučnica. Nikoli ni skrival, da je reden uživalec marihuane, zdaj pa trdi, da je že dolgo "čist". Foto: EPA
George Michael
Pevec zdaj zatrjuje, da je začel živeti veliko bolj umirjeno življenje, prosti čas pa preživlja med gledanjem priljubljene britanske žajfnice Coronation Street. Foto: EPA

50-letni glasbenik je za The Big Issue - v prvem intervjuju v tiskani obliki po kar petih letih - odkrito spregovoril o dolgoletnem vrtincu opojne substance, nedavnih zdravstvenih težavah in času, preživetem v zaporu, ki ga je nazadnje tudi pripravil do tega, da se je zamislil nad svojim življenjem.

V zapor je moral namreč prav zaradi aretacije ob vožnji pod vplivom mamil - leta 2010 so ga namreč obsodili na dva meseca zaporne kazni, saj je bil "zadet" in je s svojim avtomobilom zapeljal v izložbo neke londonske trgovine.

"Zapor ni bil prijeten. Mislil sem si le, naj sklonim glavo in pač potrpim. Nazadnje se je izkazalo, da sem prenesel bolje, kot sem pričakoval, saj sem se ves čas zavedal, da si popolnoma zaslužim biti tam," je priznal.

V bolnišnico zaradi pljučnice in prometne nesreče
Leto dni pozneje se je moral med turnejo v Avstriji spopasti še s hudo pljučnico, zaradi katere je njegovo življenje obviselo na nitki. "Bil sem popolnoma prestrašen. Res sem vesel, da sem ostal živ," je potožil Michael in dodal, da je bila "res grozljiva izkušnja".

Njegovih "pustolovščin" pa s tem še ni bilo konec - maja lani je bil udeležen v prometni nesreči na avtocesti in bil zaradi poškodbe glave v bolnišnico prepeljan s helikopterjem.

Gejevski liki ne bi smeli živeti v strahu, meni
Pevec zdaj zatrjuje, da je začel živeti veliko bolj umirjeno življenje, prosti čas pa preživlja med gledanjem priljubljene britanske žajfnice Coronation Street.

Je pa v intervjuju izkoristil priložnost, da zaradi odnosa do istospolno usmerjenih karakterjev, okrca drugo serijo - East Enders, ki so jo v Veliki Britaniji prvič predvajali že leta 1985. "Upam, da se bodo zavoljo sebe in zavoljo vseh homoseksualnih otrok v tej deželi, ne glede na njihovo kulturno poreklo, končno ovedeli in začeli priznavati svojo odgovornost ter vključili istospolne like, ki nimajo razloga živeti v strahu," je dejal.

Ta teden sicer izide Michaelov novi album, posnet v živo na njegovi turneji Symphonica, njegov naslednji studijski album pa sledi prihodnje leto.