Tudi ameriški mediji se danes navdušujejo nad slikarskimi sposobnostmi moža, ki jih je nekoč vodil. Foto: YouTube
Tudi ameriški mediji se danes navdušujejo nad slikarskimi sposobnostmi moža, ki jih je nekoč vodil. Foto: YouTube

Poročali smo že, da se je Bush po predaji stolčka Baracku Obami v zrelih letih lotil umetniškega konjička in poprijel za čopič, v oddaji The Tonight Show pa je povedal, da se je za slikanje navdušil, ko je prebral esej Winstona Churchilla na to temo.

Priznal je, da si je poiskal tudi inštruktorico, ki ga je enkrat na teden v Dallasu poučevala o slikanju: "Rekel sem ji, da je v tem telesu ujet Rembrandt, njena naloga pa je, da ga najde," se je pošalil Bush in močno nasmejal občinstvo.

Ko Putin spozna Barneyja ...
Bush je sicer pogosto slikal svojega psička Barneyja, ki je lani poginil zaradi raka, povedal pa je tudi anekdoto, kako je malega Barneyja predstavil tudi ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu. A ta ga je sprejel z zaničevanjem ("Ali je to res pes?"), naslednje leto pa je sam Bushu ponosno predstavil svojega psa, "večjega, močnejšega in hitrejšega od Barneyja".

Jaya Lena je odlično zadel
Občinstvu je Leno pokazal tudi Bushevo sliko mačka Boba, najnovejše družinske pridobitve, nato pa je imel 43. ameriški predsednik nekaj za voditelja. Izza fotelja je potegnil Lenov portret in ga izročil presenečenemu gostitelju. "Kaj? Ste to res naslikali vi? Vau!" Leno ni skrival navdušenja. "Zdaj pa se ne morem več norčevati iz vas," je potožil.