Princ William z otroki. Foto: Instagram
Princ William z otroki. Foto: Instagram

Kensingtonska palača, ki je uradni sedež valižanskih princa Williama in princese Catherine, je dan po uradnem praznovanju rojstnega dne kralja Karla III., na katerem se je po pol leta v javnosti znova pojavila za rakom obolela princesa Kate, ob britanskem dnevu očetov objavila dve fotografiji.

Na prvi je princ William, ko je bil še malček, z očetom, zdajšnjim kraljem Karlom, v opisu fotografije pa je sin očetu zaželel vse najlepše ob očetovskem dnevu, na drugi pa je William s svojimi tremi otroki, skoraj 11-letnim Georgeem, devetletno Charlotte in šestletnim Louisom.

Kot je razvidno iz objave, je fotografijo posnela princesa Kate, enkrat letos. V opisu fotografije pa je še pripis: "Radi te imamo, oči. Vesel očetovski dan. G, C in L."

Oči britanske javnosti so bile sicer v soboto, na dan vojaške parade Pozdrav zastavi, ki je uradno praznovanje rojstnega dne monarha oz. monarhinje, uprte v valižansko princeso. 42-letna Kate se namreč v javnosti ni pojavila od božiča, januarja pa je kraljeva palača sporočila, da so ji opravili operacijo v trebuhu. Po številnih ugibanjih, za kakšno vrsto bolezni gre, je nato Kate v videonagovoru marca razkrila, da se zaradi raka zdravi s "preventivno kemoterapijo".

V podobnem nagovoru, ki ga je objavila v petek, torej dan pred parado, je poudarila: "Dobro napredujem, a kot vedo vsi, ki gredo na kemoterapijo, so dobri in slabi dnevi." Kraljeva družina sicer ni razkrila podrobnosti o vrsti raka ali o samem zdravljenju.