22. oktobra bo minilo eno leto, odkar je Giorgia Meloni, vodja skrajno desnih Bratov Italije, prisegla kot prva predsednica italijanske vlade. Foto: EPA
22. oktobra bo minilo eno leto, odkar je Giorgia Meloni, vodja skrajno desnih Bratov Italije, prisegla kot prva predsednica italijanske vlade. Foto: EPA

Novico je sporočila le nekaj ur po tem, ko je ena od televizij objavila izjave Giambruna, v katerih je zapeljeval sodelavko.

"Vsi, ki ste me skušali oslabiti, tako da ste udarili po moji družini, morate vedeti, da tudi če kapljica vode upa, da bo razbila kamen, bo kamen vedno kamen, medtem ko je kapljica le voda," je 46-letna Meloni zapisala na Instagramu.

Giambruno se je znašel na tnalu, ko je satirična oddaja Striscia La Notizia objavila komentarje, ki jih je pomotoma ujela kamera, iz katerih je razvidno, da je skušal zapeljati svojo sodelavko. "Tako si pametna ... Kako da se nisva spoznala prej," ji je med drugim dejal.

Še nazornejše izjave so nato objavili v četrtek, ko je Giambruno jasno spraševal sodelavko, ali je samska ali v odprti zvezi, ter se hvalil z varanjem, za katero naj bi vedeli vsi pri televizijskem podjetju Mediaset, kjer dela.

"Moja zveza z Andreo Giambruno, ki je trajala skoraj deset let, se tu konča. Zahvaljujem se mu za čudovita leta, ki smo jih preživeli skupaj, za težave, ki smo jih premagali, in da mi je dal najpomembnejše v mojem življenju – najino hčerko Ginevro," je premierka začela zapis na Instagramu, kjer je objavila tudi družinsko fotografijo.

Kot je nadaljevala, so se njune poti že pred časom razšle, napočil pa je čas, da si to tudi priznata.

Napisala je še, da bo storila vse, da zaščiti svojo sedemletno hčerko. "Za vsako ceno bom branila sedemletno deklico, ki ljubi svojo mamo in svojega očeta, kot jaz nisem mogla ljubiti svojega."