Glasbenica trdi, da je oče zavajal javnost. Foto: EPA
Glasbenica trdi, da je oče zavajal javnost. Foto: EPA

Trdi, da sta Ronald Fenty in njegov poslovni partner lažno trdila, da je ona kakor koli povezana z njunim podjetjem Fenty Entertainment, zaradi česar je bila javnost zmedena, njeno dejansko podjetje Fenty Beauty pa je utrpelo izgubo.

Glasbenica zato sodišče prosi, da očetovemu podjetju prepove uporabljati ime Fenty, saj naj bi v ZDA ona to blagovno znamko zaščitila. "Tako oče kot njegov poslovni partner te napačne predstave še vedno izkoriščata za večji komercialni uspeh in s tem zavajata javnost."

Poudarja, da tovrstno vedenje zahteva pozornost sodišča, saj ne škodi zgolj njej, ampak še številnim drugim.

Ronald je podjetje s poslovnim partnerjem Mosesom Perkinsom odprl leta 2017 v Kaliforniji, z glasbenico pa ima že dalj časa precej zapleten odnos.

Sporočilo za javnost, ki je bilo na spletni strani Fenty Entertainment objavljeno "vsaj do oktobra 2018", je trdilo, da podjetje odpirata z Rihanno, čeprav ona v celotno zadevo sploh ni bila vpletena.

Oče pa se je vpletel tudi v pogajanja glede 15 koncertov v Latinski Ameriki - v vrednosti približno 15 milijonov dolarjev - čeprav ona tega nikoli ni odobrila.

"Čeprav je gospod Fenty njen oče, v danih trenutkih nikakor ni imel pravice za uporabo njene znamke," še piše v dokumentih. Glasbenica pa je ob tem jasno dodala še, da ni imel nikakršnih pravic tudi do sklepanja poslov v njenem imenu, še poroča britanski BBC.