Foto: AP
Foto: AP

63-letna uspešna glasbenica je v videoposnetku pojasnila, da se že več mesecev drži pretežno doma, eno redkih izjem je naredila 30. oktobra, ko si je skupaj s še tremi člani družine – "vsi smo bili negativni do takrat" – privoščila večerjo na vrtu restavracije v domačem Miamiju.

"Edino, česar se spomnim, je tisti večer, ko je nekdo prišel do mene, medtem ko sem jedla, me potrepljal po rami in mi stal čisto preblizu. Ta oseba ni nosila maske, čeprav mi je rekla nekaj lepih reči ..." je namignila na najverjetnejši vir okužbe in dodala, da je bil to edini stik, ki ga je "imela zunaj svoje 'ograje', svoje karantene".

Nekaj dni pozneje je ugotovila, da njen okus ni več pravi, zaradi česar je okrcala "svojega ubogega kuharja, da je piščanec čisto brez okusa", ko je izgubila še voh, je "začela že malo paničariti". Test na novi koronavirus je pokazal pozitiven rezultat, a na srečo je bolezen prebolela brez hujših težav, le malo je kašljala in bila dehidrirana, je pojasnila. Prejšnji teden je bila testirana dvakrat, oba izvida testov sta bila negativna, je še dodala.

"Imela sem veliko srečo, a zgodbo delim z vami zgolj zato, da povem, da sem bila ves čas doma, samo enkrat sem šla zdoma in srečala zgolj eno osebo, ki ni nosila maske. Ves časa najinega pogovora sem zadrževala sapo, a se je to vseeno zgodilo," je poudarila in pozvala svoje oboževalce, naj spoštujejo ukrepe, nosijo zaščitne maske in vzdržujejo razdaljo.

Gloria in njen mož Emilio Estefan, oba rojena na Kubi, imata v Miamiju in okolici več restavracij in hotelov. Skupno naj bi imela pod palcem okoli 700 milijonov ameriških dolarjev, Gloria pa velja za eno najuspešnejših kubanskih glasbenic: osvojila je tri grammyje, po svetu je prodala več kot 75 milijonov plošč, uvrščena pa je na več seznamov največjih glasbenikov v zgodovini popglasbe.