V nedeljo so vsi svetovni mediji čakali le še uradno potrditev ločitve.  Dočakali pa so le ostro zanikanje. Foto: EPA
V nedeljo so vsi svetovni mediji čakali le še uradno potrditev ločitve. Dočakali pa so le ostro zanikanje. Foto: EPA
Brad Pitt in Angelina Jolie
Brad Pitt in Angelina Jolie sta si ustvarila veliko družino in ogromno premoženje. Foto: EPA

Kot strela z jasnega je pred dnevi udarila novica, da se eden, po mnenju mnogih, najlepših hollywoodskih parov ločuje. Brad in Angelina, sicer starša šestih otrok, naj bi se oglasila pri enem najbolj znanih losangeleških odvetnikov za ločitve, kjer naj bi se sporazumela o delitvi 320 milijonov dolarjev vrednega premoženja in o skrbništvu nad potomstvom.

Govorice, da v zvezi Jolie-Pitt ni vse tako, kot bi moralo biti, so sicer stalnica v vsaki rumeni reviji, a do zdaj ni še nihče tako glasno in prepričljivo zatrdil, da je ljubezni konec. Tako ni nič nenavadnega, da so zgodbo pograbili praktično vsi mediji v ZDA, zvesto pa so jim sledili tudi drugi.

V poplavi trditev o ločitvi le dve izjemi
Izjema sta bila le opravljiva spletna portala TMZ in Radar Online, ki sicer slovita po precej rumeno obarvanih, a večinoma zanesljivih informacijah. Oba portala sta zatrdila, da so vse tovrstne govorice le govorice in nič več - če bi se igralca, ki sta se spoznala na snemanju akcijskega filma Gospod in gospa Smith, ločevala, govoric zagotovo ne bi podžigala z obiskovanjem odvetniških pisarn, so prepričani.

Ploščo je kmalu obrnila tudi revija People, v kateri so zapisali: "Po informacijah neimenovanih virov blizu družini so govorice neresnične. Z zvezo je vse v najlepšem redu."

Zadnje čase le redko skupaj
Brad in Angelina se že kar nekaj časa nista skupaj pojavila v javnosti (kar morda, glede na številno družino, niti ni tako nenavadno). 46-letni Pitt je v petek v mestu angelov sodeloval na dobrodelnem koncertu za pomoč Haitiju, 34-letne Angeline pa tam ni bilo.

Prejšnji teden sta manjkala tudi na podelitvi zlatih globusov, veliko zanimanja pa je povzročila tudi nedavna Angelinina izjava, ko je dejala, da je zvestoba "precenjena": "Z Bradom sicer živiva skupaj, a to ne pomeni, da sva priklenjena drug na drugega. Nikoli se ne omejujeva. Dvomim, da je zvestova bistvena za razmerje."