Vinnie je zaslovel po svojih mafijaških in brezčutnih likih. Foto: Imdb
Vinnie je zaslovel po svojih mafijaških in brezčutnih likih. Foto: Imdb

To je po Hughu Jackmanu že drugi zvezdnik, ki je javno oznanil, da se bojuje z boleznijo.

48-letni Vinnie, ki se je proslavil v vlogi nasilnega izterjevalca v komediji Guya Ritchieja Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki, je v intervjuju za britanski Sun razkril, da bije najtežjo bitko do zdaj.

Nekdanjemu nogometašu so diagnozo postavili na začetku leta: "Februarja sem opazil, da imam madež pod očesom, zdravnik pa je rekel, da gre za maligni melanom (najresnejša oblika kožnega raka, op. a). Moja prva misel je bila - koliko časa mi je še preostalo?"

Nekdanji nogometaš Chelseaja, Leeds Uniteda in Wimbledona, ki je eden najbolj grobih nogometašev v zgodovini angleškega nogometa, je dodal: "Grozno je bilo slišati besedo (kožni) rak. Na terenu sem se soočil z velikimi in nevarnimi fanti, ves čas sem padal v težave, ampak to je moj najhujši nasprotnik. Bil sem na eni operaciji, nato še na dveh. Ves čas me skrbi, kje se bo pojavilo novo nevarno znamenje."

Vinnie, ki za bolezen krivi neustrezen življenjski slog, zdaj sodeluje s centrom za raziskovanje kožnega raka, zato poziva vse ljudi, naj se čim manj izpostavljajo soncu: "Nogometaši se na terenu nikoli ne namažejo s sončno kremo, a bi se morali. Prav tako bi to morali storiti tudi otroci, ki se ukvarjajo s športom." Vinnie dodaja: "Če na svoji koži opazite kar koli nenavadnega, takoj pojdite k zdravniku."

Jones je obenem razkril, da se tudi njegova žena Tanya bori s kožnim rakom, zbolela pa naj bi zaradi dolgoletne uporabe zdravil, ki jih mora jemati zaradi presaditve srca. Oba verjameta, da jima bo uspelo dobiti "najtežjo življenjsko tekmo".