Za Gwyneth so težki tedni. Foto: EPA
Za Gwyneth so težki tedni. Foto: EPA

Dorothy W. Paltrow je preminila 31. marca 2014, je poročal floridski časopis Palm Beach Post. Mati pokojnega režiserja Brucea Paltrowa (umrl leta 2002), Gwynethinega očeta, je prej živela v zvezni državi New York, nato pa se je preselila na sončno Florido.

Gospo Paltrow, ki je moža Arnolda "Busterja" izgubila leta 1999, preživeli pa so jo sin Robert in hči Fran, pet vnukov in deset pravnukov, bodo pokopali v družinskem krogu.

Gwyneth in Chris sta razhod, ki sta ga označila za "zavestno razparitev", oznanila 24. marca. Poročena sta bila deset let, skupaj imata devetletno hčer Apple in osemletnega sina Mosesa.

Pevec zasedbe Coldplay in igralka sta se spoznala leta 2002 na njihovi glasbeni turneji, ko je Gwyneth po enem izmed koncertov prišla v zaodrje. Novembra 2003 sta presenetila z oznanilom, da pričakujeta otroka in da se bosta poročila - pred oltar sta nato stopila 5. decembra, v začetku maja 2004 pa se jima je rodila hčerka Apple. Bratec Moses se je družinici pridružil aprila 2006.

Že od leta 2008 se je občasno govorilo, da ima par težave v zakonu - predvsem zato, ker je Martin Anglež, ona pa Kalifornijka, članica "hollywodskega plemstva". Nekaj časa je družina živela razdvojena med Veliko Britanijo in ZDA, pred kratkim pa je Gwyneth sporočila, da se bodo za dlje časa ustalili v Los Angelesu.