Igralka je
Igralka je "premagala" Kristen Stewart, Anne Hathaway, Johna Mayerja in Chrisa Browna. Foto: Reuters

"Ne morem verjeti, da sem najbolj osovražena zvezdnica. Bolj kot Chris Brown," se je Gwyneth Paltrow po poročanju New York Timesa odzvala na lestvico najbolj osovraženih zvezdnikov, ki jo je sestavila revija Star. Igralka je gladko pometla s konkurenco, saj je prehitela celo Kristen Stewart, Anne Hathaway, Johna Mayerja in Browna.

"Kaj sem storila," se je čudila zvezdnica, ki ji ni jasno, zakaj je ljudje ne marajo. "Nikoli se nisem pretvarjala. Tisti, ki me poznajo, vedo, da se zabavam, da jem in cenim svoje življenje. Ampak očitno je nekaj na meni, da ljudi pripelje do takšnih sklepov. Ljudje pogosto mislijo, da jem morsko travo in zrak, ampak v resnici se moje življenje vrti okrog pomfrita."

Številni so jo zasovražili tudi zaradi njene spletne strani o življenjskem slogu, imenovane Goop, na kateri predstavlja svoje poglede na zdravje, prehrano in promovira priljubljene izdelke, ki jih je na spletni strani mogoče tudi kupiti. In ravno izbira izdelkov je pripomogla k temu, da si ni pridobila novih privržencev. Večina izdelkov je namreč tako dragih, da si jih lahko privoščijo le redki.

Se je od rojstva valjala v denarju?
Igralka meni, da za njeno nepriljubljenost ni kriv zgolj Goop, ampak tudi razširjeno prepričanje, da se je rodila s srebrno žlico v ustih. Igralka je to že večkrat zanikala, saj ves čas trdi, da je Hollywood osvojila brez pomoči drugih.

"Doma nikoli nisem dobivala denarne podpore, oče mi ni nikoli pomagal plačati najemnine, prav tako zame niso varčevali," je pojasnila 42-letnica. A roko na srce, denar zanjo nikoli ni bil problem, uspeh v filmskih vodah pa je bil skorajda neizbežen. Gwyneth Paltrow je namreč odraščala v družini, ki je bila močno vpeta v filmsko industrijo, njena mama Blythe Danner je igralka, njen oče Bruce Paltrow, ki ji je v resnici odprl vrata v filmski svet, pa je bil televizijski in filmski producent.