V baladi The End, ki napoveduje peti studijski album, se odpre o boju z eksistencializmom in omenja zdravstvene težave. Foto: AP
V baladi The End, ki napoveduje peti studijski album, se odpre o boju z eksistencializmom in omenja zdravstvene težave. Foto: AP

Halsey je na družbenih omrežjih objavila niz videoposnetkov, ki dokumentirajo snemanje albuma, pa tudi njeno zdravljenje. V enem izmed njih si med masiranjem nog v bolečinah pravi: "Počutim se kot stara gospa."

Zvezdnica, ki bo konec septembra dopolnila 30 let, nadaljuje s tem, da si je obljubila, da se bo po vstopu v trideseta leta znova rodila in ne bo več bolna. "Videti bom odlično, imela bom veliko energije, znova bom živela svoja dvajseta leta," je zagotovila.

Ob videoposnetkih je v opisu glasbenica, ki se je očitno skrivoma borila s hudo boleznijo, sicer zapisala: "Imam srečo, da sem živa." Ob tem je tudi razkrila, da je napisala album. Prvo poglavje tega predstavlja že izdana balada The End, na kateri se odpre o boju z eksistencializmom in omenja ponavljajoče se in dolgotrajne zdravstvene težave, poroča AP.

Diagnoze Halsey, z uradnim imenom Ashley Nicolette Frangipane, ni razkrila, je pa delila, da bo izid nove skladbe pospremila tudi donacija neprofitni družbi The Leukemia & Lymphoma Society in prostovoljni organizaciji Lupus Research Alliance.

V preteklosti se je sicer odprla o tem, da so ji diagnosticirali Ehlers-Danlosov sindrom, Sjögrenov sindrom, sindrom aktivacije mastocitov in sindrom posturalne tahikardije. Spregovorila je tudi že o svojem boju z endometriozo.

Nazadnje je studijski album izdala leta 2021. If I Can't Have Love, I Want Power sta producirala Trent Reznor in Atticus Ross, člana zasedbe Nine Inch Nails. Njen četrti album je bil tudi zadnji, ki ga je izdala pod založbo Capitol Records. Novega bodo izdali pri Columbia Records.