Hamilton se tokrat ni odpravil v Wimbledon v oblačilih, ki jih po navadi nosi ob obiskih modnih revij. Foto: EPA
Hamilton se tokrat ni odpravil v Wimbledon v oblačilih, ki jih po navadi nosi ob obiskih modnih revij. Foto: EPA
Lewis Hamilton
To fotografijo je Hamilton objavil ob objavi na Instagramu, da se odpravlja v Wimbledon. Foto: Instagram

Britanski voznik je pred začetkom dvoboja med Rogerjem Federerjem in Novakom Djokovićem (kjer je slavil zadnji) na svojem družbenem omrežju Instagram objavil fotografijo s pripisom: "Odpravljam se v Wimbledon na ogled finala. Počaščen sem, da sem dobil vabilo za ogled finala v kraljevi loži." A Hamilton je prikorakal na osrednje igrišče v Wimbledonu brez ustreznih oblačil - suknjiča, srajce in kravate - in s tem kršil stroga pravila oblačenja za obiskovalce, ki veljajo na turnirju.

Sredi četrtega niza se je tako za Hamiltona končal ogled finala. "Zaradi nesrečnega nerazumevanja pravil oblačenja v Wimbledonu je Lewis zelo razočaran, da je zamudil finale," se je po poročanju britanskega Guardiana na neprijeten dogodek odzval Hamiltonov predstavnik za stike z javnostjo.

V Wimbledonu so bili bolj skopi s pojasnili. Njihovi predstavniki za stike z javnostjo so za Guardian potrdili, da bi se Hamilton moral udeležiti finala, toda niso komentirali razloga, zakaj ga pozneje ni bilo več videti na kraljevi loži. "Če nekdo ni primerno oblečen, lahko sklepate, da ga nismo spustili na prizorišče. Toda ne komentiramo vedenja gostov. Obiskovalec, ki je prišel brez suknjiča, kravate ali čevljev, je imel dve izbiri: lahko je odšel domov ali si priskrbel ustrezna oblačila."

Med znanimi obrazi, ki pa so si ogledali finale do konca, pa so bili hollywoodski zvezdniki Benedict Cumberbatch, Bradley Cooper in Hugh Grant, nekdanji zmagovalci Wimbledona (Björn Borg, Chris Evert in Rod Laver), urednica revije Vogue Anna Wintour, nogometaš Alessandro Del Piero, nekdanji vodja Manchester Uniteda sir Alex Ferguson ter igralke Kate Winslet, Helena Bonham Carter in Kristin Scott Thomas.