Z velikanom pretočnih vsebin bosta sodelovala pri nastajanju vrste oddaj, v nekaterih se bosta morda celo pojavila. Foto: EPA
Z velikanom pretočnih vsebin bosta sodelovala pri nastajanju vrste oddaj, v nekaterih se bosta morda celo pojavila. Foto: EPA

Omenjena medijska platforma bo paru plačala za snemanje dokumentarnih filmov, dokumentarnih serij, celovečernih filmov in otroške oddaje, poroča The New York Times. Finančne plati pogodbe niso razkrili.

V uradni izjavi sta povedala: "Naš poudarek bo na ustvarjanju vsebin, ki informirajo, a hkrati dajejo upanje. Kot novopečenima staršema nama je pomembno tudi ustvarjanje navdihujočega družinskega programa."

Več podrobnosti o projektu še ni znano, ampak glede na to, da se v svojih govorih posvečata predvsem družbenim težavam, okoljski problematiki in duševnemu zdravju, bosta verjetno pozornost namenila tudi temu.

1. aprila sta uradno prenehala opravljati kraljeve dolžnosti. Foto: Reuters
1. aprila sta uradno prenehala opravljati kraljeve dolžnosti. Foto: Reuters

Prvi mož Netflixa Ted Sarandos je dejal, da je neverjetno ponosen, ker si je kraljevi par za svoj "ustvarjalni dom" izbral njihovo družbo. Že na januarski podelitvi nagrad SAG igralskega ceha ni skrival interesa za sodelovanje s parom. "Le kdo ne bi bil zainteresiran? Tudi mi smo!"

Govorice, da se Harry in Meghan želita uveljaviti v Hollywoodu, so se pojavile januarja, takoj zatem, ko sta svet šokirala s tem, da se umikata od kraljevih dolžnosti.

Meghanina prva služba, odkar se je vrnila v svojo rodno deželo, je bilo branje spremnega besedila v Disneyjevi dokumentarni seriji Sloni (Elephants), ki govori o organizaciji Elephants Without Borders, ki varuje slone v Bocvani.

Pred njuno odpovedjo kraljevim nazivom je Harry leta 2019 oznanil sodelovanje z ameriško kraljico pogovornih oddaj Oprah Winfrey pri dokumentarni seriji o duševnem zdravju. Princ se bo pojavil tudi v Netflixovem dokumentarcu Rising Phoenix, ki bo govoril o paraolimpijskih igrah.

Denarja jima ne bo primanjkovalo
Harry in Meghan sta zlahka našla svoje prihodke, potem ko sta se oddaljila od kraljeve družine in postala finančno neodvisna. Strokovnjaki ocenjujejo, da lahko le z enim javnim nastopom zaslužita pol milijona ameriških dolarjev.