Foto: EPA
Foto: EPA

Njuna fundacija bo organizaciji World Center Kitchen pomagala zgraditi serijo centrov, ki bodo aktivirani kot kuhinje v kriznih situacijah in po njih, kot so, denimo, naravne katastrofe. Centri se bodo lahko uporabljali kot delilnice hrane, šole, klinike ali varna zbirna mesta za družine in otroke zunaj kriznih situacij.

"Zdravje naših skupnosti je odvisno od naše zmožnosti, da se povežemo s svojo človeškostjo. Ko sva razmišljala o neverjetni ekipi World Central Kitchen, sva se spomnila, da je tudi v tem težkem letu še vedno ogromno srčnih ljudi, ki neutrudno delajo, da drug drugega podprejo," sta Meghan in Harry dejala v skupni izjavi.

Organizacije World Center Kitchen med drugim načrtuje center v Puerto Ricu, ob tem pa izraža upanje, da bodo zdaj s skupnimi močmi lahko zgradili še več podobnih po vsem svetu. Organizacija je v izjavi izrazila ponos, da bodo lahko sodelovali z organizacijo Archewell ter z Meghan in Harryjem. "Oba sem imel priložnost dobro spoznati in verjamem, da so njune vrednote izjemno skladne s tem, za kar se zavzemamo pri World Central Kitchen," je pojasnil predstavnik World Health Kitchen.

Zvezdniški par sicer ni razkril, koliko denarja je prispeval, tuji mediji pa poročajo, da gradnja vsakega zahteva najmanj 50 tisoč dolarjev začetne naložbe.