Foto: EPA
Foto: EPA

Harry se v novih delih spominja družinskega srečanja januarja 2020, na katerem so razpravljali o načrtih para, da se preselita v tujino. Kot je dejal, je predlagal, da bi bila nekako "pol notri, pol zunaj" kraljeve družine – da bi še vedno delala za kraljico Elizabeto II., a bi se financirala sama. "Zelo hitro je postalo jasno, da o tem cilju ne gre niti razpravljati," je dejal. "Bilo je strah vzbujajoče, da je moj brat kričal in se drl name, moj oče pa rekel stvari, ki preprosto niso bile resnične," je dodal.

Časopisu Daily Mail pripisal celo odgovornost za splav

Harry se je po odhodu v ZDA nato že lani vrnil na pogreb dedka, princa Philipa, kar je bilo kmalu po tem, ko sta z Meghan v intervjuju z Oprah Winfrey govorila o rasizmu v kraljevi družini. Njegov oče in brat sta si po Harryjevih besedah situacijo narobe razlagala.

Večji del zadnjih treh delov serije, ki jih povzemata francoska tiskovna agencija AFP in britanski BBC, se sicer osredotoča na znana vprašanja, zlasti težave, s katerimi se je ob prilagajanju na življenje v kraljevi družini spopadala Meghan – od samomorilnih misli do negativnega poročanja medijev, poroča STA.

Harry je časopisu Daily Mail celo pripisal odgovornost za spontani splav, ki ga je doživela njegova žena, potem ko je objavil pismo njenemu očetu. Obenem je kritiko uperil proti uradu njegovega brata Williama, češ da je stal za negativnim poročanjem o paru, ker naj bi drugim članom družine odvzela preveč pozornosti.

Pogreša čudna družinska srečanja

"To je umazana igra. Gre za uhajanje, a tudi za podtikanje zgodb," je dejal in dodal, da uradi različnih članov družine delujejo drug proti drugemu. Da so to počeli prav Williamovi predstavniki, ga je še posebej prizadelo, saj naj bi se dogovorila, da sama tega ne bosta nikoli delala. Od življenja v Združenem kraljestvu Harry po lastnih besedah pogreša "čudna družinska srečanja" in svoje prijatelje, a je kljub temu prepričan, da je ravnal pravilno, saj da ni bilo druge možnosti.

Iz palače se za zdaj niso odzvali na vsebino serije, a komentatorji pričakujejo, da se morda vendarle bodo, če se jim bodo zdele kritike preveč osebne. Netflix je sicer sporočil, da je gledanost prvih treh delov serije pretekli teden dosegla 81,55 milijona ur, kar naj bi bilo najvišje število ur za kateri koli dokumentarec v prvem tednu. Kot kaže, pa je serija načela priljubljenost para na Otoku. Glede na zadnjo anketo, ki jo je opravil inštitut YouGov, je ta še padla, slabše mnenje kot o njiju ima javnost le še o princu Andrewu, poroča STA.