Foto:
Foto:
Ni se mogel vpisati v najboljše angleške fakultete, zato se je odločil za vojsko.

Proces uvajanja bo 20-letni princ začel na prestižni vojaški akademiji Sandhurst. V izjavi za javnost je mladi princ dejal, da je navdušen ob novici, da je naredil sprejemne izpite in da lahko začne šolanje na Sandhurstu.

Testiranje pa ni bilo kar tako, saj je trajalo kar štiri dni in je vključevalo tako fizične kot psihične napore. Eden izmed bolj zanimivih je bil tudi ta, ki je od princa zahteval, da je v dveh minutah naredil 50 trebušnjakov.

Zaradi slabega uspeha na Etonu se je odločil za vojsko
V povprečju naredi sprejemne izpite 60 odstotkov vseh, ki se nanje prijavijo. Po 44 tednih, preživetih v akademiji, bo princ Harry pripravljen za služenje kruha kot poklicni vojak.

Harry se je za vojaški poklic odločil potem, ko je lansko leto končal elitno srednjo šolo Eton z ne najboljšimi rezultati, ki mu niso omogočali sprejema na najboljše britanske univerze.

Ljubezen do vojske in kraljeva družina
Ljubezen do vojske pa je v kraljevi družini že dolgo časa prisotna. Prinčev dedek princ Phillip je mnoga leta služil v britanski vojski, njegova žena, kraljica Elizabeta, pa je poveljnica treh oboroženih sil. Harryjev oče, princ Charles, je bil pilot v kraljevih letalskih enotah, kasneje pa se je pridružil mornarici. Le nekaj let pred poroko s pokojno princeso Diano je princ vojsko zapustil. Njegova dva strica, princ Andrew in Edward, sta tudi službovala v vojski.