Harry in Meghan bosta večino časa zdaj preživela v Kanadi. Foto: AP
Harry in Meghan bosta večino časa zdaj preživela v Kanadi. Foto: AP

Po poročanju britanskih medijev je Harry v Vancouver prispel z letalom družbe British Airways z londonskega Heathrowa, Sky News pa je celo neposredno prenašal pristanek letala in Harryjevo izkrcanje. Pred Harryjevim prihodom so vojvodinjo Susseško fotografirali (fotografije krasijo naslovnico današnjega Suna) med sprehodom po parku, v kengurujčku je nosila osemmesečnega Archieja, na vrvicah pa je vodila oba psa. To sicer ni prvič, da se je Meghan po odločitvi o umiku iz kraljeve družine pojavila v javnosti, saj je pred dnevi obiskala zavetišče za ženske in organizacijo za podporo deklicam.

Kupiti želita hišo v Torontu ali Vancouvru

Mladi par v Kanadi obrača nov list v življenju po odločitvi o umiku od kraljeve družine. Po poročanju medijev želita kupiti hišo ob obali v Vancouvru ali pa v Torontu, kjer je Meghan preživela več let, ko je igrala v seriji Nepremagljivi dvojec (Suits).

Harry, ki ostaja šesti v vrsti za britanski prestol, se je pred odhodom v Kanado udeležil britansko-afriškega investicijskega vrha v Londonu, kjer se je srečal s predsednikoma Malavija in Mozambika ter maroškim premierjem. Imel je tudi 20-minutno neuradno zasebno srečanje z britanskim premierjem Borisom Johnsonom, ki je gostil dogodek, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ni pa se udeležil večerje za gostujoče afriške voditelje v Buckinghamski palači, po poročanju tabloida Daily Mail zato, da ne bi zasenčil svojega brata princa Williama, ki je gostil dogodek.

Spremembe pravil glede naslavljanja članov kraljeve družine

Buckinghamska palača medtem že razmišlja, da bi delno spremenila sporazum o razhodu, ki ga je kraljica Elizabeta dosegla z Harryjem: sporna naj bi bila namreč naziva, ki Harryju in Meghan zdaj pripadata. Ker nista več njuni kraljevi visokosti, Harry in Meghan, vojvoda in vojvodinja Susseška, pač pa le vojvoda in vojvodinja, je to mnoge spomnilo na naziv, ki ga ima nekdanja princesa Fergie oz. Sarah Ferguson (nekdanja žena princa Andrewa, vojvode Yorškega), ki je po ločitvi lahko uporabljala naziv Sarah, vojvodinja Yorška.

Družbena omrežja so preplavile fotografije brilijantne oglaševalske kampanje, ki jo je izdelal Saatchi & Saatchi. Foto: Twitter
Družbena omrežja so preplavile fotografije brilijantne oglaševalske kampanje, ki jo je izdelal Saatchi & Saatchi. Foto: Twitter

Da ne bi Meghan enačili s Sarah (ki je, tako kot njen mož, kraljici s svojim vedenjem povzročila nemalo sivih las), bo Buckinghamska palača kmalu izdala prenovljena pravila glede naslavljanja članov kraljeve družine, tudi tistih, ki niso uradni predstavniki monarhije.

"Kanada. Ubežite svoji družini."

Za kar nekaj smeha pa je poskrbela svetovna turistična korporacija Expedia, ki je v številnih britanskih časopisih, ob člankih, povezanih z megxitom, objavila preprost oglas (sicer delo oglaševalske agencije Saatchi & Saatchi), na kateri je fotografija jezera z gorami v ozadju. Na njej pa piše zgolj: "Kanada. Ubežite družini."