Naslovnica je v ZDA spodbudila številne razprave o moškosti in oblačenju – nekdanji zvezdnik fantovske skupine One Direction je bil namreč na naslovnici oblečen v modro obleko, v kombinaciji s črnim suknjičem – pod oboje pa se je podpisala modna hiša Gucci.

Čeprav se je številnim njegova odločitev in razprava, ki se je okrog tega razvila, zdela pozitivna, pa so se oglasili tudi številni konservativci – med njimi tudi denimo Candice Owens in Ben Shapiro. Owensova je na Twitterju zapisala: "Naj se vrnejo možati moški. Družba brez močnih moških ne more preživeti."

Ben Shapiro se je pod njene besede podpisal in dodal, da je vsak, ki misli, da to ni referendum o moškosti, preprosto neumen.

:Foto: AP
:Foto: AP

Styles je sicer s svojo izbiro oblačil tovrstne debate sprožil že večkrat. "Preprosto si želim določenega videza. In ne zato, ker bi bil zaradi tega videti istospolno usmerjen, biseksualen ali heteroseksualen, ampak zgolj zato, ker so določene stvari dobro videti."

Zvezdniku v bran so stopili številni hollywoodski zvezdniki, med drugim igralki Olivia Wilde in Jameela Jamil, ki je zapisala, da je "moškost lahko, kar koli si želiš, da je".

Ob izidu najnovejše številke Vogua pa so se pojavile tudi dileme, da tovrstna dejanja niso dovolj za pobudo sprejemanja drugačnosti. "Naslovnica Harryja Stylesa je morda zgodovinska, zagotovo pa ni radikalna," so med drugim zapisali in dodali, da če tovrstne kritike prejme cisspolni svetlopolti moški, kaj bi se zgodilo šele, denimo, temnopolti transspolni ženski.