Scarlett je pri svojih rosnih 22 letih dosegla že ogromno. Foto: Reuters
Scarlett je pri svojih rosnih 22 letih dosegla že ogromno. Foto: Reuters
Scarlett Johansson
Na paradi so ji družbo delali harvardski transvestiti. Foto: Reuters

Scarlett je tudi z veseljem sodelovala v vseh potegavščinah in norčijah, ki spadajo k častni razglasitvi. Tako je lepa igralka pisala lažne zaključne izpite SAT in pretrpela satirično norčevanje iz svoje razvpite gole naslovnice revijo Vanity Fair.

Nič ne bo z diplomo
A svetlolaska je ostala tiho, ko so ji naložili, naj naredi primerjavo med režiserjem Woodyjem Allenom, v čigar filmih se je pojavila, in modnim oblikovalcem Issacom Mizrahijem, ki je lani zagrabil njeno dojko na rdeči preprogi podelitve zlatih globusov.

Kljub temu je bila Scarlett ob prejemu nagrade vedra. "Najlepša hvala za ta prečudoviti zlati lonček. To je tako krasen dan. In to je zagotovo najbližje, kar bom kdaj koli prišla diplomi iz Harvarda," se je pošalila Johanssonova. "Je velika čast in komaj čakam danes zvečer, ko se bomo zabavali."

Pred podelitvijo je Scarlett vodila parado čez Harvard Square, sedeč na zadnjem sedežu srebrnega bentleyja brez strehe, obkrožena s študenti Harvarda, preoblečenimi v ženske. 22-letnico smo videli v filmih Zgubljeno s prevodom, Dekle z bisernim uhanom, Zadnji udarec in Črna dalija. Harvard bo za moža leta Hasty Pudding 23. februarja okronal komika Bena Stillerja.

Lani Halle in Gere
Slovita univerza v ameriškem Cambridgeu podeljuje nagrade zvezdnikom, ki so naredili "trajen in impresiven prispevek v svetu zabave", izbiro pa prepušča Hasty Pudding Theatricals, najstarejši univerzitetni dramski skupini v ZDA. Lanska nagrajenca sta bila Halle Berry in Richard Gere.