Giorgia Meloni je hčer vzela s seboj tudi na srečanje s papežem Frančiškom januarja letos. Foto: EPA
Giorgia Meloni je hčer vzela s seboj tudi na srečanje s papežem Frančiškom januarja letos. Foto: EPA

46-letna konservativna političarka, prva ženska na čelu italijanske vlade, ima s partnerjem, televizijskim voditeljem Andreo Giambrunom šestletno hčerko Ginevro. Zaradi številnih obveznosti v tujini, ki jih ima kot predsednica vlade, pa je družinsko življenje precej oteženo, zato se je odločila, da hčerko preprosto vzame s seboj na uradna potovanja.

Ko je Ginevra novembra lani z njo odpotovala na vrh G20 na Bali, je po italijanskih medijih završalo, a je Meloni vztrajala: "Pravico imam, da svojo vlogo matere opravljam, kot želim." Od takrat je šestletnica med drugim potovala v ZDA in se sprehajala po Beli hiši, se srečala s številnimi svetovnimi voditelji in se spoprijateljila z otroki drugih vidnih politikov.

"Številni voditelji na različnih potovanjih, na katerih me je spremljala, so se ji posvetili in pokazali naklonjenost," je Meloni razložila v pogovoru za rumeno revijo in kot izrazito razumevajoča omenila japonskega in indijskega premierja. "Na koncu imamo vsi enake težave. Vsi smo očetje in matere, ki moramo biti predolgo ločeni od svojih otrok. Vsi se trudimo nekako nadomestiti obdobja, ko smo ločeni, ali ta čas čim bolj omejiti," je poudarila.

Ob tem je dodala: "Prav zato vzamem Ginevro s seboj, kadar je le mogoče. Da lahko preživiva malo več časa skupaj, pa tudi zato, da ji omogočim nove življenjske izkušnje." Hčerkina prisotnost pa koristi tudi njej, pravi: "Z njo ob sebi se počutim močnejša."

V pogovoru je Meloni še razložila, da je Ginevra, ko jo je julija spremljala na obisku Bele hiše, spoznala tudi ameriškega predsednika Joeja Bidna, ki je bil do šestletnice "izjemno prijazen". Že večkrat je srečala predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela in njegovo družino, še posebej pa se je ujela z Michelovo hčerko, s katero sta se – ko sta bila njuna starša zaposlena z obveznostmi med zadnjim vrhom EU-ja – skupaj igrali na bližnjem igrišču.