Wynonna Judd ne odgovarja na klice. Foto: EPA
Wynonna Judd ne odgovarja na klice. Foto: EPA

Hči Wynonne Judd pravi, da njena slavna mama ne sprejema njenih klicev. "Mislim, da je blokirala mojo številko," je za The Post v klicu iz zapora povedala Grace Kelley. 27-letnica namreč ta hip prebiva v zaporu okrožja Elmore v Alabami, potem ko je bila 5. aprila aretirana zaradi nedostojnega razkrivanja. Ta teden so jo glede na evidence obtožili še spodbujanja k prostituciji.

"Moja mama misli, da sem na drogah, kajne? Želi, da grem na rehabilitacijo. Toda ko sem prišla v zapor, sem brez težav opravila test na prepovedane substance. Nisem na drogah. Moja mama me noče poslušati, ne bo mi verjela. Misli, da počnem nore stvari,” je povedala v telefonskem pogovoru. Povedala je še, da nihče iz njene slavne družine, vključno z njeno teto in igralko Ashley Judd ter njenim bratom Elijahom, z njo ni stopil v stik. Sprašuje se, ali je k njeni nesreči prispeval samomor njene babice Naomi Judd leta 2022. "Ne vem, ali me je moja babica, ko se je ustrelila, preklela," je dejala.

Policisti so povedali, da so Grace opazili, ko je ob cesti v predmestju Montgomeryja v Millbrooku držala napis, s katerim naj bi spolne usluge skušala zamenjati za prevoz. "Dobesedno je pisalo: Pomagaj mi s prevozom,'" pa odgovarja Grace Kelley.

Trdi, da je bila brez vode vklenjena tri dni

Ko so policisti s policijskega oddelka Millbrook prvič pristopili k njej, je povedala, da jim je dala vse svoje podatke, saj je bila prepričana, da ne krši predpisov, poleg tega pa pri sebi ni imela nobenih mamil. Ko je prečkala ulico, pa je zaslišala sirene. "Policist, ki se je ustavil, mi je dobesedno rekel, naj pokleknem," se je spominjala. Povedala je, da je bila sprva obtožena kaznivega dejanja lažnega predstavljanja. Potem ko je bila njena identiteta potrjena, trdi, da so bile njene obtožbe spremenjene v kršitev javnega reda in oviranja postopka. A po besedah 27-letnice je to bil šele začetek nočne more. "Dali so me na stol, me vklenili tako, da sem se poškodovala. Prestavili so me v oblazinjeno sobo z luknjo v tleh, ugasnili luč, na stolu pa sem bila priklenjena tri dni, brez vode, stranišča, brez vsega." Dodala je, da je prepričana, da bodo na sodišču vse obtožbe proti njej opuščene.

Tretji dan bivanja v zaporu je bila Kelley obtožena nespodobnega razkrivanja, a trdi, da nikoli ni bila nespodobno oblečena. Prepričana je, da jo oblasti obravnavajo drugače zaradi slavnih sorodnikov. "Glede na to, kdo je moja družina, je to bodisi blagoslov ali prekletstvo."

Sicer ima Kelley bogato zgodovino težav s policijo. Leta 2015 so jo aretirali v Nashvillu v Tennesseeju, kjer je priznala krivdo za posedovanje metamfetamina. Potem ko je zapustila rehabilitacijski program, ki ga je odredilo sodišče, je bila obsojena na osem let zapora, vendar so ji marca 2022 dovolili začasni dopust, da pozdravi svojo hčerko Kaliyah Chanel. Decembra 2022 je bila izpuščena, a do maja 2023 ponovno aretirana zaradi kršitve odredbe o zaščiti in pogojnega izpusta.