Locklear so konec junija opazili pred zdravstveno ustanovo v Malibuju, ko se je nenavadno obnašala. Njeni bližnji pravijo, da je bilo njeno obnašanje posledica tega, da je izvedela slabo novico. Foto: Youtube
Locklear so konec junija opazili pred zdravstveno ustanovo v Malibuju, ko se je nenavadno obnašala. Njeni bližnji pravijo, da je bilo njeno obnašanje posledica tega, da je izvedela slabo novico. Foto: Youtube

61-letna nekdanja zvezdnica serij, kot sta Dinastija in Melrose Place, je imela v preteklosti pogoste težave z zlorabo alkohola in mamil, a od leta 2019, potem ko so jo nekaj mesecev prej zaradi fizičnega izbruha pridržali (med drugim je napadla zaročenca Chrisa Heisserja, nato pa še policiste, ki so jo skušali pomiriti) in ji je sodišče odredilo najprej psihiatrični pregled, nato pa odvajanje od odvisnosti, naj bi bila trezna.

Prav zato so ameriški tabloidi pograbili fotografije in posnetek njenega nenavadnega obnašanja pred stavbo nekega zdravstvenega centra v Malibuju (Kalifornija), ki naj bi nastal pred slabima dvema tednoma. Po navedbah neimenovanega očividca za US Weekly je stavbo zapustila po približno eno uro dolgem sestanku, ki pa jo je očitno povsem iztiril, saj je nato še kar nekaj časa preživela v okolici stavbe, se med drugim v japonkah "sprehajala" po ozki polici kakšna dva metra nad tlemi, nato pa sedla na stopnice in se pogovarjala sama s seboj. "V nekem trenutku je skoraj panično stekla čez cesto in pri tem delala čudne grimase, nato pa stekla nazaj in spet sedla," je nenavadno obnašanje igralke opisal omenjeni očividec.

US Weekly je ob tem ugibal, ali ni Locklear znova podlegla odvisnosti od alkohola, medtem ko sta britanska tabloida Daily Mail in Page Six kar naravnost zatrdila, da "brez dvoma spet pije", stanje pa naj bi se ji še poslabšalo zaradi sočasnega jemanja zdravila ozempic. To je v osnovi namenjeno sladkornim bolnikom in ekstremno debelim, ki hujšajo pod zdravniškim nadzorom, vendar ga zadnje čase nemalokrat zlorabljajo premožni za hitro hujšanje. Kot je poročal Daily Mail, naj bi Locklear v nekaj mesecih izgubila okoli 20 kilogramov.

Locklear je imela v preteklosti nemalo težav z alkoholom in mamili, a zadnja tri leta je trezna, zagotavljajo njeni bližnji. Foto: AP
Locklear je imela v preteklosti nemalo težav z alkoholom in mamili, a zadnja tri leta je trezna, zagotavljajo njeni bližnji. Foto: AP

Njena tesna prijateljica: Izjemno krute govorice

Njeni bližnji so trditve odločno zanikali. Dolgoletna prijateljica Sharan Magnuson, s katero sta se spoznali pred več kot 40 leti na tečaju igre in ki je pozneje postala vodja službe za odnose z javnostmi pri Warner Brosu, je zatrdila, da sta z igralko v rednih stikih in da nima nikakršnih težav, ne z alkoholom ne z duševnim zdravjem. "Heather niti približno ne pije. Že nekaj let ni pila. Povsem prisebna in trezna je! So jo pa obtožbe zelo vznemirile, res jo je prizadelo," je dejala in okrcala tabloide: "Ne vem, kdo širi te lažne govorice, a tako ravnanje je izjemno kruto."

Glede fotografij in posnetka, na katerem Locklear res ni videti najbolje, pa Magnuson pravi: "Vsak ima lahko kdaj kak slab dan. Heather je takrat ravno izvedela slabo novico."

Ozempic jemlje zaradi "prediabetesnih znakov"

Magnuson je ob tem zanikala, da imata Locklear in Heisser, ki sta bila par že v mladosti, pred leti pa je ljubezen spet vzplamtela, težave v zvezi, glede ozempica pa je dejala, da ga Locklear jemlje na zdravniški recept zaradi "prediabetesnih znakov". Zavrnila je tudi trditve, da je igralka shujšala za več kot 20 kilogramov: "Morda le kakšnih 10."

US Weekly medtem še naprej trdi nasprotno: da je igralka znova posegla po alkoholu, a da se ob tem zaveda, da mora poiskati pomoč. Po njihovih informacijah naj bi tako bližnje že večkrat prosila, naj ji pomagajo nazaj na kliniko za odvajanje. "A ni na odvajanju," pomenljivo dodaja ameriški tabloid.